Οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας;

Η μεγάλη και διαχρονική αλήθεια είναι ότι οι Η.Π.Α ουδέποτε στήριξαν τα ελληνικά συμφέροντα, εκτός αν τούτο εξυπηρετούσε και τα δικά τους. Ακόμη την εποχή του εμφυλίου, εκτελώντας το δόγμα Τσώρτσιλ, εργάστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις δια την “φυσική εξόντωση των κουμουνιστών”.
Αυτοί λανθασμένως και αγνοώντας το μοίρασμα των ευρωπαϊκών κρατών στην Γιάλτα, επέμεναν την στενή συνεργασία ή εξάρτηση τους από την Σοβιετική Ένωση μη θέλοντας να εννοήσου ότι η Αμερική είχε την αποκλειστική επιρροή (κυριότητα) πάνω στην ελληνική εξωτερική πολιτική, οριοθετώντας και τις μελλοντικές πολιτικές της εξελίξεις. Έτσι ευθύς μετά τον πόλεμο, νόμιμοι πολίτες στο κράτος της δεξιάς, εκκαλούντο μόνο οι έχοντες «υγιή κοινωνικά φρονήματα» απολαμβάνοντας από τον νόμο την εύνοια στο χώρο της εργασίας και ασφάλισης, ενώ οι άλλοι έτρεχαν να γίνουν «νόμιμοι Έλληνες» ή να «αποικίσουν» τα ερημόνησα, καλλίτερα να μην τα θυμόμαστε. Η επαναφορά στην μνήμη μας προξενεί μόνο ντροπή, μέθοδοι δια την ισοπέδωση της αξιοπρέπιας του Έλληνα. Έχοντας στα χέρια τους οι Αμερικανοί τις λίστες των «αντιφρονούντων» καθόριζαν δια μέσου της «Βασιλευόμενης δημοκρατίας» και τον βαθμό ελευθερίας δια τους Έλληνες «τους φίλους» και «συμμάχους» (τους Ήρωες που πολεμούσαν σαν Έλληνες), φρόντισαν να τους ανταμείψουν σπέρνοντας διχόνοια και μίσος στα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, την καλλίτερη συνταγή της αποικιοκρατίας και της εκμετάλλευσης.’
Ετσι τοποθέτησαν στην εξουσία της υπερήφανης χώρας του Λεωνίδα, του Περικλέους, των αρχαίων ενδόξων προγόνων της σοφίας της ανδρείας και της αρετής, τους νεοραγιάδες , σταθμάρχες στο πολεμικό λάφυρο που λέγεται Ελλάς. Ακόμη και σήμερα μέσα από μηχανισμούς στήριξης και εφαρμογής σχεδιασμών εκμετάλλευσης (ΠΑΞ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ) αμφιβάλουμε αν έχουμε ανακάμψει σαν χώρα, στο επίπεδο μιας ευνομούμενης πολιτείας, μιας ελεύθερης και εθνικά κυρίαρχης χώρας ή κάποιοι κρατούν στην ντουλάπα μερικούς «πατριώτες» συνταγματάρχες έτσι… εν ώρα ανάγκης. Χαϊδεύοντας τον τουρκικό επεκτατισμό ενάντια στην χώρα μας, σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου, πρόδωσαν τους φίλους και συμμάχους Έλληνες με την εισβολή στην Κύπρο, εκθέτοντας στα μάτια του κόσμου το πόσο αξίζει να έχεις φίλους αξιόπιστους σαν τους Αμερικανούς. Πίστευαν οι Η.Π.Α ότι μπορούν να ποντάρουν στην Τουρκία σαν σύμμαχο που σε περίπτωση πολέμου θα γινόταν ολοκαύτωμα για να προστατέψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες! Τι αφέλεια! Ποιοι, οι απρόβλεπτοι, αλλά φιλοπάτριδες Τούρκοι θα στήριζαν τους πέραν του Ατλαντικού Αμερικανούς για να ισοπεδωθούν από στην πανίσχυρη Ρωσία στην γειτονιά τους.
Οι Αμερικανοί σήμερα και το δόγμα Τrump «Πάνω από όλα η Αμερική (Αmeriιca Umber Allen). Τι σας θυμίζει… είναι όχι μόνο απρόβλεπτοι, αλλά και αναξιόπιστοι. H μεγάλη αυτή και δημοκρατική χώρα, με ένα δυσθεώρητο εξωτερικό χρέος, ζει αποκλειστικώς από τα Κινέζικα δάνεια της τάξεως των τρισεκατομμυρίων δολαρίων και η παλαιά αίγλη έχει ήδη ξεθωριάσει. Πιστεύατε ποτέ ότι η «μεγάλη» αυτή υπερδύναμη θα έβαζε την ουρά στα σκέλια στην προειδοποίηση ενός Ερντογάν «Απομακρυνθείτε από την συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας γιατί θα σας βομβαρδίσουμε»! Οι Έλληνες δέον να αντιληφτούν ότι ουδεμία εμπιστοσύνη πρέπει να έχουμε σε Αμερικανούς και ΝΑΤΟ σε περίπτωση που ο τούρκικος επεκτατισμός χτυπήσει την χώρα μας. Είμαστε μόνοι και είναι επιβεβλημένο να εξοπλιστούμε με υπερσύχρονα όπλα, ενώ είναι δέον να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ενδοτισμός τέλειωσε. Η επίθεση τους σε ελληνικό νησί πρέπει να απαντηθεί με αστραπιαία πολεμική αντεπίθεση, δεδομένου ότι αν οι Τούρκοι θέλουν πόλεμο θα τον έχουν, αλλά όχι όταν αυτοί επιλέξουν τον χρόνο. Ας πούμε στους φίλους Αμερικανούς ότι δεύτερη Κύπρος σημαίνει πόλεμο!
Όσο για την ενωμένη Ευρώπη στην όποια υποτίθεται οτι ανήκουμε, οι κώλοι τους έχουν τόσο ζεστάνει τους καναπέδες των γραφείων τους που αδυνατούν να σηκωθούν και να τρίξουν τα δόντια στους νεοοθωμανούς. Εξ άλλου εκκρεμεί και ένα μεγάλο ΟΧΙ της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που έχει μετατρέψει ολόκληρη την Λατινική Αμερική σε παρία, ενώ άναψε φωτιές αποσταθεροποίησης στην Ασία και Αφρική. Η Ευρώπη καταστρέφεται από τα κύματα προσφύγων, δημιούργημα της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Ξεκούτιανες Ευρώπη και αφανίζεις τον κόσμο σου. Βαθμηδών αλλοιώνεσαι, ξεθωριάζεις, χάνεσαι. Μας ανησυχεί η σκέψη ότι για πολλούς λογούς η Ευρωπαίοι δεν τολμούν να δυσαρεστήσουν τους μεμέτιδες. Και μήπως αυτός ο αδίστακτος νεοφιλελευθερισμός θέλει την Ελλάδα στο ρόλο νέας Ιφιγένειας; Ανησυχεί την πλειοψηφία του κόσμου, που οι διαφορές στη λήψη αποφάσεων μεταξύ των μελών της Ε.Ε, γιγαντώνονται σε βαθμό που ολόκληρη η Ένωση πέφτει σε απραξία ή και «χειμερία νάρκη». Και βέβαια τι να κάνει αφού και αυτή μαζί με τους Αμερικανούς συμμετείχε στην αποσταθεροποίηση της Συρίας και των κρατών του τρίτου κόσμου σκεπτόμενη ότι μόνο έτσι μπορούν να ληστέψουν τους λαούς από τον ορυκτό πλούτο τους.
Ενέσπειραν αποσταθεροποίηση και χάος στις χώρες της Ασίας, Σύρια, Ιράκ, Αφγανιστάν και δημιούργησαν πανικό, αφού ξεσήκωσαν και τους φανατικούς Ισλαμιστές, βιάζοντας σφάζοντας και καταστρέφοντας τις χώρες τους, με αποτέλεσμα την ομαδική φυγή ξεριζωμένων ανθρώπων οι όποιοι για να σωθούν από τα στίφη εμφανών και αφανών φονιάδων, εισέβαλαν στην «ευημερούσα» Ευρώπη. Και η Τουρκία ταραξίας της περιοχής εκμεταλλευόμενη την αδυναμία, βλακεία και κοντόφθαλμη ή και υποκριτική συμπεριφορά των Δυτικών, άδραξε την χρυσή ευκαιρία να απαιτήσει την κατάκτηση ξένων εδαφών που είναι και ο διαχρονικός επεκτατικός στόχος αυτής της χώρας. Ποιος έχει εμπιστοσύνη στους δημιουργούς αυτής της ανήθικης και τρισάθλιας κατάστασης; Το τι θα επιτύχει είναι άγνωστο. Ίσως τίποτε, ίσως πολλά, ίσως κάψει τα χέρια της, διότι πολλές φορές λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι η αξιοπρέπεια των λαών και η πιθανότητα να έχουν πατήσει την πεπονόφλουδα, είναι μεγάλη.
Κυνισμός ή αδυναμία ή «ουδέτερη» στάση των φίλων και συμμάχων Αμερικανών οι οποίοι δηλώνουν, ότι σε περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδος σε πόλεμο με τους Τούρκους δεν θα επέμβουν. Να τι θα πει φιλία, συμμαχία, συνεργασία, δικαιοσύνη, ηθική, Δημοκρατία, (αμερικανική) «ευχαριστώ για τις αξίες και πολιτισμό». Όσο για τους προδομένους Κούρδους, ε, αφού δεν πολέμησαν στην… Νορμανδία με τους Αμερικανούς, τώρα τι γυρεύουν; Έχουμε μπλέξει με ένα ανελέητο νεοφιλελευθερισμό που έχει πνίξει όλες τις λατινικές χώρες της Αμερικής εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας αρρωστημένος από το ίδιο μικρόβιο δεν ασχολείται. Αλλά και δεν θέλει να διανοηθεί ότι θα ωριμάσει κάποτε μια επανάσταση των λαών του κόσμου, η όποια θα συγκλονίσει τον πλανήτη ολόκληρο και που θα τους ενώνει η επιθυμία για μια πιο δίκαιη κοινωνία και συνεργασία και όχι πόλεμο μεταξύ των λαών, για καταληστέψει του πλούτου τους. Η εγκληματική αλαζονεία του νεοφιλελευθερισμού που στέρησε κάθε ελευθερία από τις κοινωνίες του κόσμου και αποδεκάτισε οικογένειες εξανδραποδίζοντας εκατομμύρια ανθρώπων, δημιουργώντας τσουνάμι προσφύγων, λεηλατώντας τις χώρες τους, καταληστεύοντας τον ορυκτό τους πλούτο, κάποτε θα κοπάσει. Οι σιχαμένες και βρώμικες Άρπυιες της νέας εποχής θα εξαφανιστούν. Ο Φινέας θα απαλλαγεί από αυτή την βρωμιά των δυνατών. Θα σωθεί!

Γιάννης Ζερβός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed