Νέα ήττα για τον Αλέξανδρο Παρίση, ο συνδυασμός του ήρθε δεύτερος στις εκλογές της ΠΕΔΙΝ και εκλέγει δύο έδρες, δύσκολη η προεδρεία

Παρά την διάσπαση δυνάμεων από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, η Δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, φαίνεται να κρατάει τα… κλειδιά της παράταξης, αφού ο συνδυασμός της ήρθε πρώτος στις εκλογές της ΠΕΔΙΝ.
Αυτό της δίνει το δικαίωμα σε δέκα περίπου ημέρες να λογίζεται ως το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την προεδρία της ΠΕΔΙΝ, θέση την οποία κατέχει μέχρι αυτή την ώρα ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης. Ο δικός του συνδυασμός κατετάγη στην δεύτερη θέση εκλέγοντας δύο συμβούλους στο Δ.Σ. Αναλυτικά ο αριθμός των ψήφων και εδρών ανά ψηφοδέλτιο είναι :
Π. Yδραίου 23 ψήφους 3 έδρες (ΝΔ)
Α. Παρίσης 15 ψήφους 2 έδρες (ΝΔ)
Γ. Φόρτες 12 ψήφους 2 εδρες (ΚΙΝΑΛ , ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι)
Τ. Τρεπεκλής 12 ψήφους 2 έδρες (ΝΔ)
Λαϊκή Συσπείρωση 8 ψήφους 1 έδρα (ΚΚΕ)
Οι 11 δήμαρχοι των Ιονίων Νήσων συμμετέχουν ex officio στο 21μελες Δ.Σ., το οποίο εντός δέκα ημερών θα συγκροτηθεί σε Σώμα και θα ψηφίσει τον ή την πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ. Πέραν των Δημάρχων, τα 10 νέα μέλη της ΠΕΔΙΝ (Δημοτικοί Σύμβουλοι) είναι τα εξής:
-Επτανησίων Κοινωνία 3 έδρες (Στηρίχτηκε από Υδραίου)
Καλούδης Γεώργιος 18
Μεταλληνός Δημήτρης 18
Τρούσας Διονύσης 14
-Επτανησιακή Δημοκρατική συνεργασία 2 έδρες (Στηρίχθηκε από Φόρτε)
Φόρτες Γεράσιμος 9
Δρακονταειδής Κώστας 7
-Ιόνια νησιά 2 έδρες (Στηρίχθηκε από Παρίση)
Παρίσης Αλέξανδρος 13
Σπαθής Στυλιανός 11
-Αυτοδιοικητική ενότητα 2 έδρες (Στηρίχθηκε από Τρεπεκλή)
Τρεπεκλής Γιάννης 12
Γρηγορόπουλος Κώστας 9
-Λαϊκή συσπείρωση 1 έδρα
Πιέρρης Γιάννης 6
Οι συσχετισμοί στο νέο Δ.Σ. δεν είναι με το μέρος του Αλέξανδρου Παρίση, αφού εκεί θα υπάρχουν έξι Κεφαλλονίτες και ένας Θιακός (Διονύσης Στανίτσας) και οι υποτιθέμενοι δύο από την παράταξη Τρεπεκλή, αν τελικά στηρίξουν Παρίση και δεν πάνε με την Υδραίου για τα… ησυχότερα λόγω Κέρκυρας. Σύνολο εννέα ψήφοι στην καλύτερη περίπτωση, αν και αυτός ο αριθμός, σύμφωνα με πηγή από το στρατόπεδο Παρίση δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα στην ψηφοφορία. Οπότε, ο Αλέξανδρος Παρίσης οδεύει προς μία ακόμη ήττα μετά από αυτή στις Δημοτικές Εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed