Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, οι μέγιστοι υποκριτές κάνουν κριτική στους τωρινούς ξεχνώντας τους «δικούς τους» προηγούμενους

Σάλος, λέει, έχει ξεσπάσει για τον μισθό του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Σταύρου Σπαθή, ο οποίος, όπως λένε είναι κατά 250% πιο υψηλός από τον μισθό που εισέπραττε ο προηγούμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης.
Το ψέμα και η υποκρισία πάνε πακέτο για τους συγγραφείς αυτών των… ρεπορτάζ και τους αρθρογράφους τέτοιων βαρυσήμαντων… παπαριών. Ο Νόμος που ίσχυε μέχρι τον Αύγουστο του 2019 περί της μισθοδοσίας των προέδρων των Νομικών Προσώπων των Δήμων και Επιχειρήσεων των Δήμων έδινε την δυνατότητα σε κάθε πρόεδρο να εισπράττει αυτό που έλεγε ο συγκεκριμένος νόμος. Για παράδειγμα ο κ. Ανουσάκης είχε μισθοδοσία (καθαρή) 670 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με τον νέο Νόμο που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων άλλαξαν πολλά πράγματα. Για παράδειγμα αυξήθηκαν οι αμοιβές, αλλά και οι κρατήσεις των Δημάρχων και των Αντιδημάρχων, ενώ των προέδρων Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων υπήρξε νέα μισθολογική λογική. Σε αυτό που ενδιαφέρει τώρα, σύμφωνα πάντα με τον Νόμο ο μισθός του προέδρου της ΔΕΥΑΚ με το ζόρι ξεπερνάει τα 1100 ευρώ (καθαρά), την ώρα που αυτός του Δημάρχου πλησιάζει τα 2.200 ευρώ (καθαρά) και αυτός των Αντιδημάρχων τα 1200 ευρώ (καθαρά).
Σύμφωνα με τα μαθηματικά που με δίδαξαν στο σχολείο από τα 670 ευρώ δεν προκύπτει αύξηση 250% έως τα 1100 ευρώ και κάτι ψιλά. Άρα μιλάμε για μέγα ψέμα, που εντέχνως ρίχνουν στην κοινωνία εκείνοι που τα προηγούμενα χρόνια δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν. Μας μιλούν για κρίση, για κόσμο που υποφέρει, αλλά όλους αυτούς τους θυμήθηκαν τώρα; Την περίοδο 2011-2019 δεν υπήρχε κρίση στη χώρα; Που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και όλους τους υπόλοιπους να μειώσουν τον μισθό τους, αφού η κοινωνία υπέφερε. Υποκρισία και μόνο υποκρισία, έτσι για να πουν κάτι, για να πλήξουν ανθρώπους που δεν τους αρέσει η φάτσα τους ή είναι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Δημιουργούν εντυπώσεις ξεχνώντας τους δικούς τους που επί εννέα και κάτι χρόνια τα έκαναν καλά καμωμένα… Επ, παιδιά το… τερματίσατε, σας πήρανε χαμπάρι!
Υ.Γ.: Οι υποκριτές είναι σαν το δηλητήριο, όσο περισσότερα πιστεύετε από τα λεγόμενά τους, τόσο περισσότερο αρρωσταίνετε ψυχικά και συναισθηματικά.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed