Η ψυχή του Τσιτσιπά και στοίχημα στο τένις με απόδοση 8.50

Ο τελικός των… πρωτάρηδων στο Λονδίνο, Στέφανος Τσιτσιπάς εναντίον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό του ATP Finals. Ο… Tsitsifast έφτασε πανάξια στον τελικό, δεν είναι ότι νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ, είναι ότι τον… έλιωσε. Ο Ελληνας σταρ έκανε τρομερό ματς, πήρε το πρώτο σετ από τον Ελβετό, στο δεύτερο του έσπασε το σερβίς, του «έσβησε» δύο break points στο τελευταίο game, όταν ο Φέντερερ έκανε την τελική αντεπίθεση και τον υποχρέωσε να υποκλιθεί. Μυθικό.

Ο Τιμ κέρδισε με 7-5, 6-3 τον Ζβέρεφ και με τον Τσιτσιπά συνθέτουν τον πιο δίκαιο τελικό αφού αντικειμενικά είναι οι πιο φορμαρισμένοι τενίστες του τουρνουά. Στον όμιλο ο Τιμ έχασε από τον Μπερετίνι αλλά κέρδισε τους Τζόκοβιτς και Φέντερερ, ενώ ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Μεντβέντεφ και τον Ζβέρεφ και έχασε στο νήμα από τον Ναδάλ, πριν κερδίσει στον ημιτελικό τον Φέντερερ.

Τα προγνωστικά τένις πάντα είναι δύσκολα. Αν δεν επηρεαστεί ο Στέφανος από την αύρα του… ακατανόμαστου που βρίσκεται στο Λονδίνο (τοκ τοκ, χτυπάω ξύλο χεχε!)… μπορεί! Ο Τσιτσιπάς δείχνει συγκεντρωμένος στο Λονδίνο, τόσο που «έλιωσε» τον Φέντερερ αφού ο Ελβετός είχε κάνει… περίπατο με 2-0 επί του Νόβακ Τζόκοβιτς (!), ο Τιμ στη μέρα του είναι εξαιρετικός. Ο Tsitsifast θα χρειαστεί γρήγορες επιστροφές, σε ματς με αρκετό baseline παιχνίδι.

Σε τελικό έχουν παίξει μια φορά, την μοναδική τους μέσα στο 2019 με τον Τιμ να κερδίζει με 2-1 σετ στο Πεκίνο, ενώ συνολικά το σκορ τους είναι 4-2 υπέρ του Αυστριακού στα μεταξύ τους.

Σαφώς και ο 26χρόνος Τιμ έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε τελικούς αφού έχει παίξει σε δύο στο Roland Garros και έχασε, σε αμφότερους, από τον Ναδάλ ενώ έχει κερδίσει και το Masters. Ο δε 21χρόνος Τσιτσιπάς με δύο χρόνια στο Tour έχει παίξει σε δύο τελικούς Masters (και έχει ισάριθμες ήττες από τον Ναδάλ) ενώ στην καριέρα του έχει τρεις τίτλους σε οκτώ τελικούς.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, ο Τσιτσιπάς έχει πετύχει ήδη σχεδόν όλα όσα ήθελε στην αρχή της σεζόν ενώ σε πέντε τουρνουά από τα τέλη Σεπτεμβρίου έφτασε στον τελικό στα δύο εξ αυτών (Πεκίνο και απόψε), στα άλλα δύο σταμάτησε στον ημιτελικό (Σαγκάη και Βασιλεία) και στο άλλο στον προημιτελικό (στο Παρίσι). Τρομερό δίμηνο…

 Το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου με προτάσεις από τένις, σνούκερ και Formula 1!

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed