Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Για ακόμη μία χρονιά το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αργοστολίου τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Η διεθνής αναγνώριση της βίας κατά των γυναικών ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διάκριση λόγω φύλου, αποδεικνύει ότι η παράμετρος των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας συνιστά πεδίο πρόληψης και άμεσης αποκατάστασης. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, εντάσσεται στο δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φυλών με 40 Συμβουλευτικά Κέντρα, 21 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS15900. Στα έξι χρόνια λειτουργίας του έχει δεχτεί πάνω από 200 γυναίκες που αναζητούν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική αλλά και εργασιακή συμβουλευτική, ώστε να επανενταχθούν με αξιοπρέπεια στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό. Επίσης έχει υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς την τοπική κοινωνία και προωθεί τη συνεχή διεύρυνση ενός δικτύου συνεργασίας με άλλους φορείς και υπηρεσίες του νησιού.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας (λεκτική – ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική) στο οικογενειακό, στο επαγγελματικό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον αλλά και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία, μονογονείς κ.α) και γενικότερα σε όλες τις γυναίκες που έχουν στερηθεί ή έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου. Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα διοργανώνουν ένα σύνολο δράσεων αφιερωμένων στην Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Συγκεκριμένα:
την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 από τις 18:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μπάσκετ με το γυναικείο τμήμα & το τμήμα νεανίδων του Α.Σ.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης». Ελάτε όλες & όλοι να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα λέγοντας ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών.
την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 από τις 10:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης «StreetWork» στο Λιθόστρωτο έξω από τα Δικαστήρια με διανομή ενημερωτικού υλικού και ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των πολιτών για την έμφυλη βία και την άρση των στερεοτύπων.
κατά τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου θα μεταδίδεται από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς το σποτ του Κέντρου μας, το οποίο δίνει έμφαση στην έκταση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Ο Αιμίλιος Χειλάκης μας δανείζει την φωνή του και το spotαποτελεί κάλεσμα για όλες τις γυναίκες, που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας ή/και πολλαπλές διακρίσεις.
την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου θα πραγματοποιήσουν ημερίδα σε φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το θέμα της Ημερίδας θα είναι «Η Έμφυλη βία & τα έμφυλα στερεότυπα».
Με το μήνυμα «δεν είσαι (η) μόνη – δεν είσαι μόνη» ενθαρρύνουμε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις να σπάσουν τη σιωπή τους και να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Αργοστολίου, ώστε να λάβουν δωρεάν και εχέμυθα τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας .

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Π.ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 46, 28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΤΗΛ.: 2671020022
FAX.: 2671020025
EMAIL: kesy@kefallonia.gov.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 07:30 – 16:00
Η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Κεφαλλονιά» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed