Τόνοι λάσπης πέφτουν στο πρόσωπο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύση Μινέτου, αναφορικά με το έξυπνο σύστημα στάθμευσης στο Αργοστόλι

Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει το νέο σύστημα στάθμευσης στο Αργοστόλι, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εκ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, χωρίς ο Δήμος να βάλει ούτε ένα ευρώ. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισαν κατά αυτού του έργου οι δύο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και δύο σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Νίκος Ανουσάκης και ο Άγγελος Κωνσταντάκης.
Ωστόσο, από εδώ και πέρα ξεκινάει ο… γολγοθάς του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Διονύση Μινέτου, ο οποίος δέχεται τόνους λάσπης από ορισμένα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς, κατευθυνόμενα από γνωστούς κύκλους της πολιτικής ζωής του τόπου. Τον κατηγορούν ότι κοστολόγησε το έργο με 694.000 ευρώ, την ώρα, που όπως υποστηρίζουν, στην Αθήνα για μεγαλύτερο αριθμό θέσεων το έργο κόστισε περίπου 500.000 ευρώ. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Αντιδήμαρχο και μας εξήγησε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι αφήνοντας αιχμές για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τους κύκλους που τα προωθούν. Μας εξήγησε ότι οι 694.000 ευρώ είναι ένα πλασματικό νούμερο εκκίνησης του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού που θα ακολουθήσει.
«Το νούμερο αυτό προέκυψε από το μέσο όρο δύο προσφορών που πήραν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου από εταιρίες που ασχολούνται με το αντικείμενο», μας είπε ο κ. Μινέτος και συνέχισε: «Η διαδικασία είναι απόλυτα νόμιμη, αφού το κράτος δεν μπορεί να δώσει τιμή για το συγκεκριμένο έργο. Ο νόμος λέει ότι γίνεται ο λεγόμενος πρόχειρος διαγωνισμός, με αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου και απλά ο Αντιδήμαρχος ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Από εκεί και πέρα σε διεθνείς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς η εμπειρία έχει δείξει ότι οι εκπτώσεις που δίνονται από τους ενδιαφερόμενους κυμαίνονται από το 45% έως το 65%, άρα τα 694.400 ευρώ πάνε… περίπατο. Ενδεικτικά σας αναφέρω τρία έργα που έγιναν στην Κεφαλονιά και τις εκπτώσεις που έδωσαν οι εργολάβοι για να τα πάρουν. Φωτισμός στον Γύρο του Κουτάβου έκπτωση 67%, Ανάπλαση πλατείας Αργοστολίου έκπτωση 55%, Εργοστάσιο Αφαλάτωσης Αργοστολίου έκπτωση 48%. Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κάποιος ότι η έκπτωση για το έργο της έξυπνης στάθμευσης στο Αργοστόλι θα κυμανθεί πάνω από το 50%, οπότε τα 694.400 ευρώ δεν υφίσταται ως προϋπολογισμός. Επειδή γράφτηκε το ποσό που δαπανήθηκε στην Αθήνα για την έξυπνη στάθμευση, ο πρόχειρος προϋπολογισμός του ξεπέρασε το 1 εκ. ευρώ όμως, μετά την έκπτωση, το κόστος ανήλθε στις 498.000 ευρώ, έκπτωση πάνω από 50%. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και εδώ. Οπότε όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται για το πρόσωπό μου και για τον προϋπολογισμό του έργου είναι απόλυτα ψευδή ξεπερνώντας κατά πολύ την κόκκινη γραμμή της υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed