Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών & Διακεκριμένων Νέων από την Αδελφότητα Πειραιά

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας, η βράβευση των Πρωτοετών Φοιτητών και Διακεκριμένων Νέων των νησιών μας, ενώ τιμής ένεκεν στον αείμνηστο πρόεδρο της Αδελφότητας Γεράσιμο Χαλικιά, ο οποίος δημιούργησε τα μουσικά και χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας προσπαθώντας με αγάπη και ζήλο να μεταλαμπαδεύσει στους νέους την παράδοση των νησιών μας, η αίθουσα των Μουσικών τμημάτων του Πολιτιστικού μας Κέντρου στον Πειραιά έλαβε την ονομασία «Γεράσιμος Χαλικιάς».
Η εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα από τους υπεύθυνους της εκδήλωσης, κ.κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και τον υπεύθυνο Νεολαίας Κωνσταντίνο Χρονόπουλο, και τον χαιρετισμό της Προέδρου της Αδελφότητας, Μαριολένης Νεοφύτου, η οποία παρουσίασε ένα σύντομο αφιέρωμα για τον αείμνηστο πρόεδρο Γεράσιμο Χαλικιά συνοδεία φωτογραφικού υλικού από το αρχείο της Αδελφότητας. Εις μνήμη του, το Δ.Σ. απεφάσισε να δώσει, επίσης, δωρεά μονοετούς φοίτησης στα μουσικά τμήματα της Αδελφότητας, στην παλαιότερη και συνάμα συνεπή μαθήτρια, Σπυριδούλα Τσετσέκου. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ομιλία των τέκνων του Αναστασίας και Γιάννη Χαλικιά όπως και των μελών της Αδελφότητας και συνεργατών του, Ηρακλή Βαλλιανάτου και Νίκου Ζαφειράτου.
Εν συνεχεία, η Πρόεδρος της Αδελφότητας συνεχάρη όλους τους πρωτοετείς Φοιτητές που αγωνίστηκαν για να πετύχουν τον στόχο τους καθώς και τους Μαθητές και Εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, το οποίο η Αδελφότητα επέλεξε να τιμήσει φέτος από τον χώρο της Εκπαίδευσης για τις διακρίσεις των μαθητών του σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και τις δράσεις του, που με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου, συμβάλλουν στην περαιτέρω καλλιέργεια δεξιοτήτων των νέων που συνιστούν το μέλλον του τόπου μας. Από το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου είχαμε την χαρά να έχουμε κοντά μας τους μαθητές Αθανάσιο Γεώργιο-Ναυτίλο, Δαναλάτου Χρύσα, Λαμάι Ειρήνη, Μινέτου Χριστίνα, Μυφτάρη Στεφανία συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Αλεξάνδρας Γαλατσίδα και Λαζάρου Νικολαΐδη, οι οποίοι παρουσίασαν την πολυσχιδή δράση του σχολείου και επεσήμαναν ότι αυτή η τιμητική βράβευση συνιστά ηθική ικανοποίηση για μαθητές και εκπαιδευτικούς και κίνητρο συνεχούς προσπάθειας για κατάκτηση υψηλών στόχων.
Ακολούθησε η βράβευση των πρώτων βαθμολογικά επιτυχόντων στην Ανώτατη Εκπαίδευση από τα νησιά μας, στους οποίους η Αδελφότητα προσέφερε τιμητικό έπαινο, ηλεκτρονικό υπολογιστή και τάμπλετ· του Γεράσιμου Μουντάκη από το 1ο Λύκειο Αργοστολίου, ο οποίος πέρασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Αθήνα (19.386 μόρια) και της Ιωάννας Πολλάτου, από το 2ο Λύκειο Αργοστολίου που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας(19.146 μόρια). Επιπλέον, είχαμε τη χαρά και την τιμή οι Ακαδημαϊκοί κ.κ. Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ριτσίλα ομότιμη καθηγήτρια Διαπολιτισμικών Σπουδών στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διονύσιος Βώρος καθηγητής Χειρουργικής, και Ερνέστος Τζαννάτος , καθηγητής του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, να χαιρετίσουν την εκδήλωσή μας, να βραβεύσουν και να δώσουν χρήσιμες συμβουλές στους πρωτοετείς φοιτητές από τα νησιά μας.
Ακολούθησε ανά σχολείο και περιοχή η βράβευση των νεοεισαχθέντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε κλίμα ενθουσιασμού. Το τιμητικό δίπλωμα που εδόθη στους φοιτητές αξίζει να σημειωθεί πως φιλοτέχνησε το 1992 για την Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά η αείμνηστη Ντιάνα Αντωνακάτου. Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε τραταμέντο από την Αδελφότητα και συνάντηση με τους νέους των μουσικών και χορευτικών μας τμημάτων στον 4ο όροφο του πολιτιστικού μας κέντρου. Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρεθήκατε στην εκδήλωσή μας για να τιμήσετε τους νέους των νησιών μας, ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά Δημήτρη Καρύδη, τις/τους προέδρους και εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων, τον κ. Φωτεινό Κουνάδη Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Δηλινάδων, τον κ. Ηλία Γαλιατσάτο Πρόεδρο του Συλλόγου Καμιναράδων & Αντιπρόεδρο ΟΚΙΣ, την κ. Ιουλία Βελισσαράτου Πρόεδρο του Συλλόγου Κοθρέα τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για το όμορφο δώρο που προσέφερε σε όλους τους φοιτητές, την κ. Αφροδίτη Ζαμπέλη Πρόεδρο του Συλλόγου Κομιτάτων, τον κ. Βασίλειο Φλαμπουράρη Πρόεδρο του Συλλόγου Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων Καλλιθέας, την κ. Ευσταθία Μουστάκη Πρόεδρο του Συλλόγου Πυλαρινών, την κ. Διονυσία Βασιλάτου Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φαρσινών, την κ. Γεωργία Ζαφειράτου Μέλος του Συλλόγου Δαμουλιανάδων, την κ. Σταματία Καρλή Μέλος του Συλλόγου Πυργιού, τα Μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας, τη Γεν. Γραμματέα Χρύσα Κοκκόση, τον Έφορο Γεράσιμο Ζαφειράτο, τον Ταμία Ορέστη Καππάτο, την Αν. Έφορο Χριστίνα Βλάχου, τα Μέλη Νέστορα Παπαθεοδωράτο και Γεράσιμο Αγγελετάκη, οι οποίοι απένειμαν βραβεία στους φοιτητές.
Επίσης, ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια και την άψογη συνεργασία τους/τις Διευθυντές/-ντριες και Εκπαιδευτικούς των 1ου & 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου, των Λυκείων Κεραμειών, Μεσοβουνίων, Σάμης, Πάστρας, του 1ου ΕΠΑΛ Αργοστολίου. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο παιδαγωγικό τους έργο και θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία των μαθητών τους! Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον συμπατριώτη μας κ. Χαράλαμπο Τζανετάτο και το ξενοδοχείο Oasis Hotel Apartments στη Γλυφάδα όπου φιλοξενήθηκαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, στα ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς και τον Πρόεδρο κ. Σπύρο Σαμούρη για την εκπτωτική μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου «Ιωσηφ Μομφερράτος», ομοίως την Levante Ferries και τον διευθυντή κ. Γιάννη Πυλαρινό, το κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα Κεφαλονιάς «Η Βοσκοπούλα» και τον κ. Διονύση Καππάτο που γλύκανε την εκδήλωσή μας με τις μάντολες από το νησί μας, την ειδ. Γραμματέα της Αδελφότητας κ.Μάχη Αντύπα, τα μέλη της νεολαίας μας Παναγιώτα Χρονοπούλου και Ευαγγελινό Μιχελή για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ευχόμαστε από καρδιάς στους νεαρούς Φοιτητές να έχουν καλή σταδιοδρομία!

Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά
Αντιπρόεδρος Αδελφότητας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed