Εισβολή κρανοφόρων στο Πάντειο, ξυλοκόπησαν φοιτητές

Μετά την ΑΣΟΕΕ ήταν η σειρά της Παντείου να γίνει χώρος επίθεσης από κρανοφόρους. Τουλάχιστον τρεις φοιτητές καταγγέλλουν πως κρανοφόροι εισέβαλαν στη γενική συνέλευση στο Πάντειο, μπουγέλωσαν και χτύπησαν φοιτητές. Ένας φοιτητής στο νοσοκομείο.
Όσα έγιναν στο Πάντειο χθες Τετάρτη φέρνουν στο φως μέσα από τις καταγγελίες τους τρεις φοιτητές του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα όσα είπαν, οι κρανοφόροι χτύπησαν έναν φοιτητή και μπουγέλωσαν την εκπρόσωπο της ΔΑΠ όταν ανέβηκε να μιλήσει. γενική συνέλευση στο Πάντειο πανεπιστήμιο γινόταν για να αποφασιστεί αν θα γίνει κατάληψη ή όχι. Φοιτητής του τμήματος Κοινωνιολογίας περιέγραψε τη στιγμή της τραμπούκικης επίθεσης. Όπως είπε, λίγο πριν ξεκινήσουν όλα, είχε υπάρξει διαφωνία μεταξύ των παρατάξεων αλλά ο συντονιστής ζήτησε να σταματήσουν και να ανέβει στο βήμα ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ. Τότε άτομα με κράνη και αντικείμενα στο χέρι (σαν κοντάρια μου φανήκανε) περνάνε ακριβώς από μπροστά μου και αρχίζουνε να χτυπούν το παιδί στο κεφάλι. Αυτό γρήγορα αλλάζει κατεύθυνση έτσι ώστε να γλιτώσει και περνάνε πάλι από μπροστά μου. Σε αυτό το σημείο εγώ και άλλα δύο παιδιά προσπαθούμε να τους συγκρατήσουμε αλλά μας σπρώχνουνε και εγώ χτυπάω με την πλάτη μου στον τοίχο, ευτυχώς όμως δεν έπαθα κάτι. Έξω συνεχίζει ο ξυλοδαρμός και το παιδί καταφέρνει να φύγει», περιέγραψε.
Ο ίδιος φοιτητής μίλησε για δυο αναρχικούς χωρίς κράνη, που τον απείλησαν όπως είπε και του είπαν πως «θα κάνουνε ό,τι γουστάρουν». «Η υπεύθυνη των ΕΑΑΚ μου λέει, γιατί να σταματήσουμε τη συνέλευση ξέρεις άμα το παιδί έβγαλε αίμα; Μετά τις απειλές οι αναρχικοί φάνηκαν πιο πρόθυμοι να κάνουνε διάλογο καθώς τους μίλησα ήρεμα και μου εξηγήσαν την λογική τους. Επειδή στα Εξάρχεια η κυβέρνηση με την αστυνομία χτυπάει τους δικούς τους, εδώ χτυπάνε τους φοιτητές της», πρόσθεσε. Άλλος είπε επίσης: «Μια φοιτήτρια ανέβηκε να μιλήσει, άγνωστοι εισέβαλαν στην αίθουσα, τη μπουγέλωσαν και την ανάγκασαν να κατέβει. Ακολούθησε κυνηγητό της ίδιας και άλλων φοιτητών που την προστάτευαν έξω από την αίθουσα. Εκεί και την ίδια και άλλους συμφοιτητές τους χτύπησαν και τους έριξαν κάτω. Ακολούθησε αναστάτωση. Η συνέλευση τελικά συνεχίστηκε με απουσία πολλών φοιτητών».
Φοιτήτρια που επίσης ήταν παρούσα σε όσα έγιναν στο Πάντειο, είπε από την πλευρά της: «Όπως και όλα τα υπόλοιπα σχήματα, έτσι και η ΔΑΠ, όταν ήρθε η σειρά της να παρουσιάσει το πλαίσιο της, έστειλε στο βήμα την αντιπρόσωπο της. Η φοιτήτρια όντως τόλμησε να σηκωθεί στο βήμα για να παρουσιάσει το πλαίσιο της παράταξης της, όπως ακριβώς έκαναν πριν από εκείνη και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Μόνο που στην συνέχεια, για κακή της τύχη της, την μπουγελώσανε. Έκανε να φύγει η δύσμοιρη και αυτή και οι ομοϊδεάτες της, και “κάποιοι” με κράνη τους κυνήγησαν. Μάλιστα, κάποιον από αυτούς, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον κλοτσάνε. Γύρω στα 500 άτομα αυτομάτως πανικοβλήθηκαν και εκκένωσαν το αμφιθέατρο μέσα σε λίγα λεπτά. Το παιδί αυτό τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο». Η ίδια περιέγραψε ένα κλίμα φόβου στο Πάντειο. «Πολλοί φίλοι, γνωστοί, συμφοιτητές, άγνωστα παιδιά, που πιάσαμε κουβέντα στη σχολή για τα τρέχοντα, μου έδωσαν να καταλάβω τις τελευταίες μέρες, πόσο πολύ φοβούνται να ανέβουν στο βήμα, να πάρουν το λόγο, να γράψουν κάτι στο Facebook, να ανοίξουν το στόμα τους και να μοιραστούν απόψεις και ιδέες».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed