Διονύσης Κοκκόσης: «Παραδίδω μια υγιή ΕΔΑΚΙ με πάνω από 1 εκ. ευρώ ταμείο και όχι την ΕΔΑΚΙ του 2014 που παρέλαβα εγώ με ταμείο 10.975 ευρώ»

Επί τη ευκαιρία της αποχωρήσεως μου από τον προεδρικό θώκο της Ε∆ΑΚΙ Α.Ε., θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα τα πέντε αυτά χρόνια που είχα την τιμή να ηγούμαι της διοικήσεως της εταιρίας.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό της εταιρίας, με το οποίο συνεργάστηκα άψογα καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου. Η συμβολή τους, μερικές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες, στο να χαρακτηρίζεται η Κεφαλονιά μας ως ένα από τα καθαρότερα νησιά της Ελλάδας υπήρξε καθοριστική. Χωρίς αυτούς δε θα είχαμε πετύχει τίποτα. Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω δημόσια, μέσα από την παρούσα επιστολή μου, ότι η συνεργασία μαζί τους υπήρξε τιμή για μένα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του ∆.Σ. της εταιρίας, που χωρίς την βοήθεια τους δε θα μπορούσαμε να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε από την αρχή της θητείας μας. Πραγματοποιώντας ένα μικρό απολογισμό θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για τα εξής:
-Σήμερα έχουν πληρωθεί όλες οι οφειλές της εταιρίας προς τρίτους. Όταν ανέλαβα την προεδρία οι οφειλές προς τους προμηθευτές ανέρχονταν στο ποσό των 496.488,51 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 378.500 ευρώ καταβλήθηκε από επιχορήγηση που η εταιρία έλαβε από το Υπουργείο, κατόπιν ενεργειών της ∆ιοίκησης και τα υπόλοιπα από ίδια χρήματα της επιχείρησης.
-Σήμερα έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές προς την γενική κυβέρνηση, πλην των φόρων του Οκτωβρίου 2019, οι οποίοι έχουμε μεριμνήσει να πληρωθούν μέχρι τις 20/12/2019.
-Όταν ανέλαβα παραλάβαμε οφειλή της εταιρίας προς το ΙΚΑ 730.469,64 ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις, η οποία είχε ρυθμιστεί μέχρι το 2025. Επί της προεδρίας μου προπληρώθηκε το σύνολο των δόσεων με αποτέλεσμα σήμερα να μην υφίσταται οφειλή προς το ΙΚΑ και η εταιρία να έχει ωφεληθεί 110.000 ευρώ από προσαυξήσεις που δε χρειάστηκε να πληρώσει.
Σήμερα παραδίδουμε στην νέα ∆ιοίκηση μία υγιή επιχείρηση που έχει στα ταμεία της το ποσό των 216.455,24 ευρώ, όταν το 2014 παραλάβαμε ταμείο 10.976,56 ευρώ, ενώ μέχρι τον ∆εκέμβριο του τρέχοντος έτους έχει να λαμβάνει το ποσό των 820.698,40 ευρώ από τους σημερινούς ∆ήμους του νησιού μας (μετά από την κατανομή που θα γίνει για τις οφειλές του τέως ∆ήμου Κεφαλονιάς), 19.585,54 ευρώ από τον ∆ήμο Ιθάκης και 15.000 ευρώ από το Αεροδρόμιο Κεφαλληνίας. Τα πιο πάνω στοιχεία δείχνουν ότι επί της θητείας μου η επιχείρηση «νοικοκυρεύτηκε» και παραδίδεται στην νέα ∆ιοίκηση σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που παραλάβαμε, γεγονός που με κάνει να αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος, διότι σε αυτό συνέβαλλα και εγώ με όλες τις δυνάμεις μου. Άλλωστε πάντα θεωρούσα ότι στην πολιτική δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτήν που νιώθεις όταν αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις καταστεί χρήσιμος στους συμπολίτες σου.
Τέλος εύχομαι ολόψυχα στην νέα ∆ιοίκηση καλή επιτυχία στο έργο της, το οποίο είμαι βέβαιος πως θα είναι επιτυχημένο γιατί παραλαμβάνει μία επιχείρηση σε πολύ καλή κατάσταση και το κυριότερο με εξαιρετικό προσωπικό. Να είναι βέβαιοι ότι σε οτιδήποτε μου ζητηθεί θα είμαι δίπλα τους. Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω το ∆ήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο για την πρόταση που μου έκανε να παραμείνω στο ∆.Σ. της εταιρίας, αποδεχόμενος ουσιαστικά την συνεισφορά μου στην εξυγίανση της, ευχόμενος του παράλληλα καλή θητεία προς το καλό του τόπου μας.

Διονύσης Κοκκόσης
π. πρόεδρος ΕΔΑΚΙ ΑΕ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed