Ο πολιτικός υποκριτής, Δημήτρης Μαντζουράτος, οι «σοσιαλιστικές» εξορύξεις και το καπέλωμα του αγώνα των απλών πολιτών

Πολιτικό ξεβράκωμα ήταν αυτό που υπέστη στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου, που κατέχει ακόμη καμιά δεκαριά θέσεις σε φορείς και συλλόγους, Δημήτρης Μαντζουράτος, από τον πρώην Περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο, αλλά και άλλους περιφερειακούς Συμβούλους.
Ο κ. Μαντζουράτος πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις στο Ιόνιο, ωστόσο, αν διαβάσουμε προσεκτικά τις απόψεις του, πρόκειται για έναν πολιτικό υποκριτή που εξυπηρετεί μόνο τις θέσεις και τις αρχές του κόμματος που είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος, του ΚΚΕ. Ποια είναι η πάγια θέση του κόμματός του, αλλά και της αυτοδιοικητικής παράταξης που υπηρετεί, της Λαϊκής Συσπείρωσης; Αντιγράφουμε ακριβώς τις θέσεις που διατυπώθηκαν πολλές φορές μέσα από ανακοινώσεις και μανιφέστα: «Η πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ενάντια στις εξορύξεις, ακριβώς γιατί αυτή η εκμετάλλευση αφορά τα κέρδη συγκεκριμένων ενεργειακών κολοσσών και μονοπωλιακών ομίλων που δεν νοιάζονται για το λαό και τις ανάγκες του. Δεν αφορούν την μείωση της ενεργειακής φτώχειας που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, ούτε την εξασφάλιση φτηνής ενέργειας. Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας πάγιες θέσεις, βλέπει τις εξορύξεις αποκλειστικά και μόνο από την πλευρά της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει μόνο από μια άλλη λαϊκή εξουσία και οικονομία, που ο ορυκτός πλούτος θα ανήκει στο λαό και όχι στους ενεργειακούς κολοσσούς».
Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Τα πράγματα είναι απλά. Όχι στις εξορύξεις που θα αναλάβουν να κάνουν ιδιωτικές εταιρίες, αλλά ναι στις εξορύξεις που θα γίνουν από την λαϊκή εξουσία (Σοβιετική Ένωση, Βόρεια Κορέα, Βενεζουέλα). Καμία αναφορά για το περιβάλλον και τον τουρισμό, που ενδεχομένως να πληγούν από τις εξορύξεις στα νησιά μας. Το περιβάλλον και ο τουρισμός είναι στην κορυφή της λίστας των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν όλοι οι υπόλοιποι που είναι ενάντια στις εξορύξεις. Δυστυχώς, ο κ. Μαντζουράτος, το κόμμα του και η παράταξή του έχουν καπελώσει τον πραγματικά αγνό αγώνα που κάνουν οι πολίτες που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους. Πήρε την απάντησή του από τον πρώην Περιφερειάρχη, Θόδωρο Γαλιατσάτο, όταν του θύμισε τς θέσεις του, με τον επικεφαλή της ελάσσονος της ελάσσονας αντιπολίτευσης στον Δήμο Ληξουρίου να βγάλει τις γνωστές κραυγές κατά του κ. Γαλιατσάτου και εντός ενός λεπτού να βάλει την ουρά στα σκέλια και να αποχωρήσει μαζί με την ντουντούκα του.
Υ.Γ. Τις δεκαετίες του 1950, του 1960 και του 1970 οι κρατικές εταιρίες (εταιρίες του λαού) τηρούσαν όλους τους περιβαλλοντικούς όρους φυτεύοντας εγκαταστάσεις εξορύξεων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου και χτίζοντας πυρηνικά εργοστάσια στην Σοβιετική Ένωση. Το Τσερνομπίλ μας στοιχειώνει ακόμη… Α, συγνώμη, ο κ. Μαντζουράτος τότε δεν ήταν ακόμη ενεργό μέλος του ΚΚΕ για να διαφωνήσει για τις εξορύξεις στην σεισμογενή Σαχαλίνη ή οι εξορύξεις ήταν τότε… σοσιαλιστικές, άρα συμφωνούσε να γίνουν.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed