«Εξόρμηση» της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου σε Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και πρόεδρο ΚΕΔΗΚΕ για λύση προβλημάτων της πόλης

Με την επίσκεψη της στον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου έκλεισε τον πρώτο επίσημο κύκλο συναντήσεων της.
Στο διάστημα αυτό το Προεδρείο της Κοινότητας πραγματοποίησε πολύωρες και εποικοδομητικές συζητήσεις με τους Αντιδημάρχους του Δήμου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον νέο Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., αλλά και με Φορείς της Περιφέρειας. Σκοπός των επισκέψεων ήταν η Δημοτική Κοινότητα να αναπτύξει το πρόγραμμα της και να συζητηθούν, τόσο η εύρυθμη συνεργασία Δήμου-Κοινότητας όσο και η εύρεση λύσεων στα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων. Με τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη τέθηκαν θέματα με επίκεντρο την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τις απαιτούμενες συντηρήσεις στην δημόσια περιουσία, αλλά και την βελτίωση της εικόνας της πόλης γενικότερα. Με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό συζητήθηκε πληθώρα θεμάτων με ειδική αναφορά στον προγραμματισμό των δράσεων της Κοινότητας, την αναγκαιότητα της ενεργούς συμμετοχής της στην λειτουργία του νέου Δήμου, καθώς και την συμμετοχή της στην λήψη σοβαρών αποφάσεων.
Με τον Αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο στην συζήτηση που ακολούθησε, κατατέθηκαν πολλές και ευρηματικές προτάσεις στα πλαίσια της δημιουργίας μιας «Έξυπνης Πόλης» ενώ λάβαμε και τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως οι Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες μπορούν να λειτουργήσουν για λογαριασμό της Κοινότητας, να εκπονήσουν μελέτες και να δημοπρατήσουν έργα. Με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλα Βαλλιανάτο ακολούθησε μια ευρεία διαλογική συζήτηση για θέματα που σχετίζονται γενικότερα με την διοίκηση του Δήμου, την προστασία, την ανάπτυξη και την συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση κρίθηκε επιβεβλημένος ο εισηγητικός χαρακτήρας της Κοινότητας για την λήψη αποφάσεων σε θέματα που αφορούν την πόλη και τους οικισμούς γύρω από αυτή. Με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Σπύρο Πεφάνη συζητήθηκε η από κοινού συμμετοχή στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας καθώς έλαβε και ενημέρωση για την δημιουργία της πολιτιστικής επιτροπής της Κοινότητας που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία προγραμματισμού για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και για το πολιτιστικό καλοκαίρι του 2020.
Με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό κατά την συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ομαλή εξέλιξη των μελετών και των έργων που εκτελούνται, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με σημαντικά έργα υποδομών ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τις δράσεις της Κοινότητας σχετικά με την ανάδειξη του Κουτάβου και της Αρχαίας Κράνης. Αξίζει να σημειωθεί πως με παρότρυνση του κ. Τραυλού η Δημοτική Κοινότητα θα προχωρήσει σε αίτημα για χάραξη αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή. Τέλος, με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, συζητήθηκε πληθώρα θεμάτων καθώς και λεπτομερή ανάλυση του προγράμματος μας με κύριο στοιχείο την αναγκαιότητα πάγιας, θεσμοθετημένης χρηματοδότησης μέσω του προϋπολογισμός του Δήμου αλλά και την μεταβίβαση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων προς την Δημοτική Κοινότητα. Σκοπός η ανάδειξη μιας νέας φιλοσοφίας για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά πρωτίστως για μια νέα σχέση συνεργασίας που πιστεύουμε πως πρέπει να διέπει την διοίκηση του Δήμου.

Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed