Από την μαγεία της Μελισσάνης, στο εκπληκτικό θέαμα του Ναυτικού Μουσείου και το κρασάκι-κέρασμα στον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας

Πριν φτάσουμε χθες το βράδυ στην μεγάλη εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου μας, οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της χώρα μας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον πρόεδρο, Σταύρο Σπαθή, σε κάποια από τα ομορφότερα σημεία της Κεφαλονιάς.
Η αρχή έγινε από το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, το οποίο, αν και κλειστό στο κοινό, ο Δήμος έκανε παραχώρηση για μια ώρα και το άνοιξε για τους καλεσμένους του Επιμελητηρίου. Οι περισσότεροι το επισκέφτηκαν για πρώτη φορά και κυριολεκτικά έμειναν με τον στόμα ανοικτό με αυτό που αντίκρισαν. Η ξενάγηση στη συνέχεια περιελάμβανε επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Σάμης, το οποίο για δέκα χρόνια ετοιμάζονταν από τον ιδιοκτήτη του κ. Μαρκέτο. Τα πλοία εποχής ήταν εντυπωσιακά και τα σχόλια των επισκεπτών ήταν άκρως θετικά για το θέαμα που έβλεπαν. Χθες ήταν η εορτή του Αγίου Ανδρέα και δεν θα μπορούσε ο Σταύρος Σπαθής να μην πάει τους επισκέπτες του στην Ιερά Μονή στα Περατάτα, όπου εκεί τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης μας, κ.κ. Δημήτριος, που τους μίλησε κατευθείαν στην καρδιά τους αναφερόμενος στον Άγιο Ανδρέα ειδικά, αλλά και στην Ορθόδοξη πίστη γενικότερα. Οι πρόεδροι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Μονής, ένα σπάνιας ομορφιάς Μουσείο, που οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, δυστυχώς, αγνοούν την ύπαρξή του. Η ξενάγηση στο Μουσείο έγινε από τον κ. Στάβερη. Στη συνέχεια οι καλεσμένοι οδηγήθηκαν στον Συνεταιρισμό της Ρομπόλας, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του ο διευθυντής, Κώστας Μπαζίγος. Γεύτηκαν ορισμένα από τα κρασιά παραγωγής του Συνεταιρισμού και δεν δίστασαν να πουν ότι τα κρασιά αυτά ήταν από τα καλύτερα που έχουν δοκιμάσει στη ζωή τους. Το απόγευμα τους βρήκε σε γνωστό ορεινό εστιατόριο, σε ένα ρεπορτάζ γεμάτο εκπλήξεις που θα διαβάσετε αργότερα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed