Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης βράβευσε τη Λούκα Κατσέλη, η οποία γλίτωσε την πρώτη κατοικία από χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα συνεχίστηκαν σήμερα στο Θέατρο Αργοστολίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, μέσα στις οποίες ήταν και η βράβευση της πρώην Υπουργού, Λούκας Κατσέλη, για τον ομώνυμο Νόμο.
Η ώρα ίσως και να μην ήταν η ιδανική, αφού η εκδήλωση άρχισε στις 12:15 το μεσημέρι, όμως δεν γινόταν διαφορετικά, αφού οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της χώρας έπρεπε να προλάβουν τις απογευματινές πτήσεις για την Αθήνα και από εκεί και πέρα για τους προορισμούς τους ανά την Ελλάδα. Την εκδήλωση, όπως και χθες το βράδυ, παρουσίασαν η Ελένη Λουκέρη και ο Βασίλης Σπανός, ενώ καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι OPEN. Ήταν αρκετοί οι ομιλητές πριν από την βράβευση της Λούκας Κατσέλη, ωστόσο άξιζε η μικρή αυτή… ταλαιπωρία, αφού ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, κυρίως πάνω στον Επιμελητηριακό Θεσμό. Τον χορό των ομιλιών άνοιξε ο οικοδεσπότης πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής, που έναν μεστό λόγο έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι μόνο το Επιμελητήριο μπορεί να σταθεί αρωγός των επαγγελματιών του κάθε τόπου, να συμβουλεύει και παράλληλα να πιέζει την κάθε κυβέρνηση προς τη σωστή κατεύθυνση προς τα συμφέροντα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του Δημάρχου Αργοστολίου και επίτιμου προέδρου του Επιμελητηρίου μας, Θεόφιλου Μιχαλάτου. Ο κ. Μιχαλάτος προέτρεψε τον αντιπρόεδρο της ΚΕΕΕ να γίνει στην Κεφαλονιά μία από τις τέσσερις Γενικές Συνελεύσεις των Επιμελητηρίων της χώρας που είναι προγραμματισμένες για το 2020. Μάλιστα, υποσχέθηκε πως ο Δήμος Αργοστολίου θα βοηθήσει οικονομικά το Επιμελητήριο για να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σοβαρό και δαπανηρό εγχείρημα.
Χαιρετισμό, με μια μικρή ομιλία έκαναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριος, ο Βουλευτής των νησιών μας, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, η πρώην Βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, Παύλος Ραβάνης. Σημαντικές ήταν οι ομιλίες του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτη Δαμούλου, και του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννη Βουτσινά. Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο 20λεπτης διάρκεια, όπου μέσα από αυτό γνωρίσαμε το Επιμελητήριό μας και τους προέδρους του από την ίδρυσή του, το 1919. Μάλιστα, οι εν ζωή πρώην πρόεδροι, Νικόλας Δρακάτος, Γιάννης Κρούσος και Θεόφιλος Μιχαλάτος μίλησαν για τα χρόνια της προεδρίας τους. Ακολούθησαν δύο ακόμη σημαντικές ομιλίες, του Οικονομικού Επόπτη του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Νίκου Μανεσιώτη και την αντιπρόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτας Καλαποθαράκου. Η εκδήλωση έκλεισε με το κορυφαίο γεγονός της ημέρας, την βράβευση από τον Σταύρο Σπαθή της κας Λούκας Κατσέλη, που συγκινημένη παρέλαβε την τιμητική πλακέτα της από τα χέρια του προέδρου. Η κα Κατσέλη ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για την τιμή που της έκαναν και στην ομιλία της μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Κεφαλονιά, εξήρε τον θεσμό των Επιμελητηρίων και προσπάθησε να περάσει προς κάθε ενδιαφερόμενο (Κυβέρνηση, Επιμελητήρια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς) το πνεύμα της συνεργασίας και την αλλαγή κατεύθυνσης που πρέπει να γίνει για το καλό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σε πολλά επίπεδα, κυρίως τουριστικό και ψηφιακό. Έλαμψαν πάλι διά της απουσίας τους ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης και ο Δήμαρχος Σάμης, Μάκης Μονιάς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed