Πραγματοποίηση Εργαστηρίων Ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του Έργου CRAFT LAB, ολοκλήρωσε με επιτυχία τα δυο (2) εργαστήρια διακρατικής ανταλλαγής με την συμμετοχή συνολικά 40 νέων Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών στο πλαίσιο της εκμάθησης και της ανάκαμψης των παλιών παραδοσιακών επαγγελμάτων, σχετικών με την τέχνη της κεραμικής και του ψηφιδωτού.
Τα δυο εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου 2019 με την από κοινού συμμετοχή Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών στα εργαστήρια κεραμικής στην Κέρκυρα και ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά. Οι μαθητές από τις δυο χώρες, αντάλλαξαν τεχνικές, εμπειρίες και παραδόσεις και συνεργάστηκαν για την από κοινού δημιουργία έργων κεραμικής και ψηφιδωτού, τα οποία θα εκτεθούν στο κοινό στην έκθεση που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Λευκάδας, στην Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος», στην Πλατεία Μαρκά Λευκάδας, έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019. Σημειώνεται ότι από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2019 είχε προηγηθεί η αντίστοιχη δράση ανταλλαγής στην Ιταλία, με την επίσκεψη και συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών που συμμετέχουν στα εργαστήρια της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας, στα αντίστοιχα εργαστήρια που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια της Απουλίας.

Υλοποίηση εργαστηρίων σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση των εργαστηρίων (κεραμικής στην Κέρκυρα και ψηφιδωτού στην Κεφαλονιά), που ολοκληρώνονται στις 14 και 7 Δεκεμβρίου αντίστοιχα και που έχουν ως σκοπό, πέρα από την επιτυχή εκπαίδευση των μαθητών, την υποστήριξή τους για την ίδρυση νέων μικρών επιχειρήσεων και με τον τρόπο αυτό, την ενίσχυση και τη διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών. Σημειώνεται ότι σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν 10 μαθητές ηλικίας έως 35 ετών. Οι κύκλοι σεμιναρίων στο κάθε εργαστήριο είναι διάρκειας 120 ωρών. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι εντελώς δωρεάν, όπως και η συμμετοχή στα εργαστήρια ανταλλαγής και καλύφθηκε πλήρως το κόστος μετακίνησης/ διαμονής τους στην Ιταλία.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook: Interreg Craft Lab project
Twitter: Interreg_craftlab project
Πληροφορίες
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αθανάσιος Πετούσης
Τηλέφωνο: 26450 23330 E-mail: lefkada@ped-in.gr Ιστοσελίδα: www.ped-in.gr

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ
Παρίσης Αλέξανδρος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed