Πήρε την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο η αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου μας με το Επαγγελματικό της Αθήνας, της Αργολίδας και των Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Επιμελητήριο έκτακτο Δ.Σ. με έξι θέματα ημερήσιας διάταξης, ανάμεσά τους και αυτό της αδελφοποίησης με τα τρία Επιμελητήρια, που έδειξαν ενδιαφέρον κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια.
Για ακόμη μια φορά σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση σνόμπαρε το Δ.Σ., αφού παραβρέθηκαν μόνο ο Παναγής Έρτσος από την μείζονα και ο Παναγής Τζανάτος από την ελάσσονα. Ο μεν πρώτος δήλωσε ότι πολύ θα ήθελε να βρίσκεται στο διήμερο των εκδηλώσεων στο νησί μας, ωστόσο ήταν ανάγκη να είναι στην Αθήνα αυτό το διάστημα. Από την άλλη ο κ. Τζανάτος, πιστός στο δόγμα του κόμματος που υπηρετεί, δεν θέλησε να είναι παρών τουλάχιστον το Σάββατο στην εκδήλωση. Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο αναφορικά με τις διήμερες εκδηλώσεις, όπου κατά γενική ομολογία όλα κύλησαν πολύ καλά, καλύτερα από αυτό που πίστευαν τόσο ο πρόεδρος όσο και οι υπάλληλοι του Επιμελητηρίου. Το θέμα που απασχόλησε το συμβούλιο ήταν η αδελφοποίηση, ωστόσο υπήρξε ταύτιση απόψεων από όλα τα μέλη του Δ.Σ. στην προγραμματική συμφωνία που έφερε προς ψήφιση ο Σταύρος Σπαθής. Ειδικά στην εισήγησή του τόνισε πως το ενδιαφέρον αυτής της συνεργασίας δεν θα είναι μόνο οικονομικής ή διοικητής χροιάς, αλλά και πολιτισμικής μεταξύ τεσσάρων περιοχών της Ελλάδας.
Με αυτή την ενέργεια της αδελφοποίησης, που θα γίνει πρώτη φορά στα χρονικά των Επιμελητηρίων της χώρας, οι τέσσερις φορείς θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν προς όφελος των μελών τους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών τους με γνώμονες την:
-Ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων Επιμελητηρίων
-Ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας
-Διερεύνηση της συμμετοχής από κοινού σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το interref
-Μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας ειδικά από τα μεγαλύτερα προς τα πιο μικρά Επιμελητήρια, κάτι που τόνισε και στην ομιλία της Κυριακής ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
-Το Σύμφωνο Αδελφοποίησης των δύο φορέων είναι η αρχή μιας νέας σχέσης συνεργασίας.
Η διαδικασία αδελφοποίησης έχει ήδη ξεκινήσει και απομένουν τα πρακτικά ζητήματα, τα οποία χειρίζονται οι νομικοί σύμβουλοι των τεσσάρων Επιμελητηρίων. Τέλος, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου μας, Χρήστος Καμπανός, έκοψε την τούρτα των 100 ετών.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed