Διονύσης Αραβαντινός: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… ΤΗΜΟ»

Σχετικά με την παρουσία μας στην συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας, προκειμένου να απαιτήσουμε την συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η, όπως υποθέσαμε, προγραμματισμένη με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως συνάντηση ούτε προγραμματισμένη ήταν ούτε η Υπουργός συμμετείχε σ’αυτήν.
Το πόσο σοβαρά αντιμετώπισε η Υπουργός το σημαντικότατο ζήτημα του ΤΗΜΟ, φαίνεται από το γεγονός ότι αν και παρευρισκόταν στο Υπουργείο, προτίμησε να αποφύγει την συνάντηση μαζί μας, παραπέμποντάς μας στον υφιστάμενό της.
Ο Υφυπουργός αρχικά δήλωσε ότι θα συναντηθεί μόνο με τον Δήμαρχο και τον Βουλευτή. ‘Αλλαξε όμως γνώμη, όταν τον πιέσαμε με αποχώρηση, εφ΄όσον δεν δεχτεί την αντιπροσωπεία των φοιτητών και τους λοιπούς παρευρισκόμενους αιρετούς (Αραβαντινό Διονύση και Γαλιατσάτο Σπύρο).
Κατά την συνάντηση, ο Υφυπουργός κ. Διγαλάκης, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής και την επικείμενη αξιολόγηση. Επίσης ζήτησε από τους φοιτητές να υποβάλλουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την βιωσιμότητα του ΤΗΜΟ.
Τονίσαμε στον υπουργό ότι:
Το ΤΗΜΟ μετά από 16 χρόνια λειτουργίας έχει αποδείξει ότι είναι βιώσιμο, ελκυστικό και παρέχει επαγγελματική κατοχύρωση στους αποφοίτους του.
Εχει επάρκεια υποδομών και αξιόλογο εξοπλισμό.
Η ουσιαστική αξιολόγηση του ΤΗΜΟ έχει γίνει από την ίδια την κοινωνία της Παλικής, που όλα αυτά τα χρόνια το έχει αγκαλιάσει και καταξιώσει, τους φοιτητές του, τους δάσκαλούς του, καθώς και τους θεσμικούς φορείς του τόπου.
Η κατάργησή του ενισχύει το ανταγωνιστικό Τμήμα Τέχνης και Ηχου της Κέρκυρας και βοηθά την εκπαιδευτική της κυριαρχία.
Η περιοχή της Παλικής, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τους σεισμούς του 2014, δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί την συνέχιση της λειτουργίας του ΤΗΜΟ.
Συμπερασματικά δηλώνουμε ότι:
Αν ο Υφυπουργός θέλει πραγματικά να συγκεντρώσει στοιχεία για την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας του Τμήματος, κάλλιστα μπορεί να τα αναζητήσει μέσω των Υπηρεσιών του Υπουργείου.
Αντί να ενοχοποιεί τους πριν από αυτόν κυβερνώντες για το λουκέτο στο ΤΗΜΟ, ας ασχοληθεί σοβαρά με το πώς θα το ξανανοίξει. Αν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση, το ΤΗΜΟ μπορεί να επαναλειτουργήσει.
Ιδού η Ρόδος …
Δυστυχώς, πριν αλέκτωρ λαλήσει, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποφάσισαν να μην υποβάλουν προς το παρόν μελέτη σκοπιμότητας και πρόγραμμα σπουδών για το Τμήμα Εθνομουσικολογίας.
Η εξέλιξη αυτή δίκαια μας βάζει σε υποψίες για τις αναμενόμενες αξιολογήσεις των Τμημάτων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
Με αυτά τα δεδομένα επιβάλλεται να ζητήσουμε ως Δημοτική Παράταξη, έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τις περαιτέρω δράσεις και αντιδράσεις μας.

Για την παράταξη ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΑΛΙΚΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Αραβαντινός Διονύσης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed