Παρέμβαση του Συλλόγου Φίλων Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, αιτήματα και διεκδικήσεις από το Υπουργείο Υγείας

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη με έντονο Δ.Τ., αλλά και πολλές φορές προηγούμενα, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία για την «πλήρη απαξίωση του νοσοκομείου του τόπου μας».
Λοιδορήθηκε έντονα από την Διοίκηση του Νοσοκομείου για τις παρεμβάσεις του αυτές, κάτι που θεωρούμε ότι δεν του αρμόζει. Ο ισχυρισμός ότι ο Σύλλογος είχε μείνει άφαντος για πολύ καιρό είναι απολύτως ανακριβής. Ο Σύλλογος ουδέποτε σταμάτησε να βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί το Νοσοκομείο σε συνεργασία και με το Μαντζαβινάτειο Ίδρυμα. Δόθηκαν οι αναγκαίες πληροφορίες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και η τελευταία αναγκάστηκε να ανακαλέσει, τουλάχιστον προφορικά σε συνάντηση που επακολούθησε. Πέρα από τα παραπάνω, η αμέλεια; η αργοπορία; η αδυναμία της Κεντρικής Διοίκησης να καλύψει τις αναγκαίες θέσεις Ιατρικού Προσωπικού οδήγησε στο να μη μπορεί να καλυφθεί μια ολόκληρη εφημερία και να μείνει κλειστό το Νοσοκομείο. Λίγο νωρίτερα αναγκάστηκε γιατρός να καλύψει το νοσοκομείο για τρία συνεχόμενα εικοσιτετράωρα. Λυπούμαστε βαθύτατα για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο μας. Ουσιαστικά η περιοχή της Παλλικής μένει ακάλυπτη υγειονομικά με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της.
Χθες, μετά από κινητοποίηση με πρωτοβουλία του Δήμου έγινε μια πρωτοφανής συγκέντρωση με αθρόα συμμετοχή και παλμό. Φάνηκε πόσο ο κόσμος στην Παλλική αγωνιά για την υγεία του και το μέλλον του Μαντζαβινάτειου. Μαζί με τον Δήμο διεκδικούμε τουλάχιστον:
Να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας
Να αυτονομηθεί πλήρως από το ΓΝ Κεφαλληνίας με δεδομένο ότι η διασύνδεσή του με αυτό τα τελευταία χρόνια λειτούργησε εις βάρος του νοσοκομείου του τόπου μας
Να προκηρυχθούν άμεσα 2 θέσεις ιατρών σε βαθμό Διευθυντού και Επιμελητού Α’.
Καλούμε όλους του φορείς του τόπου μας (Δήμο, Περιφέρεια, Βουλευτή, Μαντζαβινάτειο Ίδρυμα) να επισκεφτούμε από κοινού άμεσα τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να του εκθέσουμε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Μαντζαβινάτειο σήμερα και να αναζητηθούν άμεσες λύσεις προκειμένου να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η λειτουργία του Νοσοκομείου μας.
Τελειώνοντας καλούμε κι εμείς όλο τον λαό της Παλλικής σε κοινό αγώνα για την σωτηρία του Νοσοκομείου μας.

Γ. Χρηστόπουλος Γερουλάνος    Διον. Κατερέλος
Πρόεδρος                                       Γραμματέας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed