Η επάνοδος της ΑΕΚ, το ντέρμπι της Γένοβας και picks από 2.02 ως 3.50

Στο 26-14-37 η συνολική παράδοση στο πρωτάθλημα για ΟΦΗ και Αρη, επιμέρους 21-7-10 στο Ηράκλειο, το περσινό διπλό ήταν το πρώτο μετά από τέσσερις επισκέψεις για τον Αρη και επήλθε με γκολ του Γιουνές στο 89’ και στο 90’! Εκεί όπου φέτος ο ΟΦΗ έχει πάρει εκεί τους 15 από τους 19 φετινούς του βαθμούς ενώ ο Αρης καλείται να υπερασπιστεί αήττητο επτά αγώνων, που ξεκίνησε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μίκαελ Ενινγκ.

Εχει ενδιαφέρον και το… pre game στο Ξάνθη – ΑΕΚ όπου ο Γιώργος Παράσχος, στο 55ο του ματς στη μεγάλη κατηγορία και στην τρίτη του θητεία στους ακρίτες (Γιάννης Ματζουράκης και Νίκος Καραγεωργίου έχουν άλλες τόσες) αντιμετωπίζει τον 21ο διαφορετικής εθνικότητας προπονητή της «Ενωσης» και πρώτο Ιταλό, Μάσιμο Καρέρα.

Ο οποίος Παράσχος έχει να νικήσει την ΑΕΚ από τη θητεία του στον Ατρόμητο, 1-0 τον Απρίλη του ’13 στο Περιστέρι με γκολ του Κώστα Γιαννούλη στο ’90, είναι η σεζόν που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε. Και η οποία ΑΕΚ ηττήθηκε για πρώτη φορά ως γηπεδούχος από την Ξάνθη και δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε δύο συνεχόμενα, ούτε και στην Ξάνθη από το 2015 που η ΑΕΚ επανήλθε στη Super League (1-3-0, συνολικά 10-13-5 εκεί για την «Ενωση»).

Ενα από τα σημαντικά λιμάνια της Ιταλίας είναι η Γένοβα, γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου και από τις πλέον πλούσιες πόλεις στον ιταλικό Βορρά και απέκτησε το προσωνύμιο «la Superba» ελέω του ένδοξου παρελθόντος καθώς και των εντυπωσιακών αξιοθεάτων της πόλης. Στις 14 Αυγούστου 2018 κατέρρευσε οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και οι οπαδοί της Σαμπντόρια και της Τζένοα έσβησαν το αέναο μίσος που τις χωρίζει, με την εν λόγω φωτό να γίνεται viral τότε…

Το «Derby della Lanterna» της Γένοβας είναι βέβαια ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Η Τζένοα ιδρύθηκε το 1893 ως σύλλογος κρίκετ από Αγγλους μετανάστες και η Σαμπντόρια το 1946 από την ένωση δύο μικρών ομάδων της πόλης: της Σαμπιερνταρενέσε και της Αντρέα Ντόρια. Οι δυο τους μοιράζονται το ίδιο γήπεδο, κατά κόσμον «Μαράσι» και επισήμως «Λουίτζι Φεράρις» που ανακαινίστηκε για το Μουντιάλ του 1990 αλλά μάλλον προς… κατεδάφιση οδεύει αφού υπάρχει ήδη πλάνο κατασκευής νέου.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed