Ενημέρωση, ψυχαγωγία και πλήρωση

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 9/12, στο Αργοστόλι και στον όμορφο χώρο του Κ63 η πολιτιστική εκδήλωση με θέμα τη βία από την Πολιτιστική Εστία Κεφαλονιάς. Τις οργανωμένες παρεμβάσεις μας πάνω στο θέμα διαδέχτηκαν οι αυθόρμητες τοποθετήσεις των συμπολιτών μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ καλλιτέχνες της μουσικής και του χορού χρωμάτισαν τη διαδικασία με τις μοναδικές τους αποχρώσεις!
Θα θέλαμε λοιπόν ξεχωριστά και ειδικά να ευχαριστήσουμε τις ομιλήτριές μας. Την κυρία Αντζελίνα Γιαννοπούλου, φιλόλογο-ιστορικό, και την κυρία Νίκη Χριστοφοράτου, ψυχίατρο Επιμελήτρια Β και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, για τις παρεμβάσεις τους οι οποίες κέρδισαν, η κάθε μία με το δικό της τρόπο, την αποδοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου που τις παρακολούθησε.
Για πρώτη φορά συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμά μας και ενότητα που αφορούσε το χορό. Εκ του αποτελέσματος η επιλογή μας δικαιώθηκε πανηγυρικά! Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη δασκάλα χορού, Μπάρμπορα Μπατζούσοβα, και τη χορευτική της ομάδα για τη χορογραφία σάλσα που μας χάρισαν και που ευχαρίστησε πάρα πολύ την ομήγυρη. Επιπροσθέτως, η τοποθέτηση της κυρίας Μπατζούσοβα πριν τη χορογραφία απέσπασε θετικές εντυπώσεις.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη μουσική μας ομάδα που απαρτίστηκε από την Ελευθερία Edwards και το Γρηγόρη Βλαχούλη. Πρόκειται για δύο σημαντικούς καλλιτέχνες των οποίων η παρουσία μας έδωσε μεγάλη χαρά ενώ τα εύστοχα επιλεγμένα τραγούδια που ερμήνευσαν, κέρδισαν αυθόρμητα το πιο ζεστό χειροκρότημα!
Το συνεχώς εναλλασσόμενο και εντυπωσιακό πρόγραμμα της βραδιάς, πλαισίωσαν με τον πιο γευστικό τρόπο οι ποικιλίες τυριών και αλλαντικών που προσφέρθηκαν από το κατάστημα ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ στο Αργοστόλι! Ευχαριστούμε πολύ την οικογένεια Σταμούλη που διαχρονικά στέκεται αρωγός σε όλες μας τις προσπάθειες και νοστιμεύει τις εκδηλώσεις μας. Διότι ο πολιτισμός ενός τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος και με τις γεύσεις του!
Είχαμε όμως και το προνόμιο μιας ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας, καθώς οι Κωνσταντίνοι του Κ63 έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας κάνουν να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας! Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνεργασία στον πολύ όμορφο και οικείο χώρο τους, μαζί φυσικά και το Γεράσιμο Τυπάλδο Ιακωβάτο που μας υποστήριξε στο τεχνικό κομμάτι.
Ευχαριστούμε επίσης τους δημοσιογράφους κυρίους : Αθανασίου Λουκά, Αλεβιζόπουλο Σπύρο και Χαλαβαζή Γιώργο για την παρουσία και τη δημοσιογραφική κάλυψή τους! Η παρουσία τους μας τίμησε ιδιαιτέρως.
Ξεχωριστά και μέσα απ’ την καρδιά μας θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη βραβευμένη φωτογράφο, Φωτεινή Μαραβέγια, τόσο για την παρουσία της στην εκδήλωσή μας όσο φυσικά και για τις εξαιρετικές φωτογραφίες που μας τράβηξε! Το ταλέντο της στη φωτογραφία συναγωνίζεται μόνο η ποιότητά της ως άνθρωπος, και γι’ αυτό αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που για μία ακόμη φορά την είχαμε κοντά στην προσπάθειά μας!
Περισσότερο όμως απ’ όλους ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας, τον κάθε έναν και την κάθε μία, που για μία ακόμη φορά μας τίμησαν με τη μαζική προσέλευση και παρουσία τους, γεμίζοντας το χώρο που επιλέξαμε να παρουσιάστούμε! Η Πολιτιστική Εστία Κεφαλονιάς μετρά ήδη επτά υλοποιημένες ανοικτές πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες όλες τους είχαν την αποδοχή και τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας. Η συμμετοχή του κόσμου είναι η δύναμή μας και για όσο καιρό θα έχουμε το προνόμιό της, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.
Γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε, η ενασχόλησή μας με τον πολιτισμό δεν είναι μία πολυτέλεια αλλά μία ανάγκη!
Επισυνάπτεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Για την Πολιτιστική Εστία Κεφαλονιάς,
Γιάννης Βαρούχας

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στη σελίδα μας στο facebook :
https://www.facebook.com/dialogos.diadrasi/?ref=bookmarks

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed