Σεμνά και ταπεινά, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, η ΚΕΔΗΚΕ άνοιξε και επίσημα απόψε την εορταστική περίοδο 2019-2020

Μπορεί να μην είχαμε την Ελένη Φουρέιρα, την Άννα Βίσση ή την Αμαρυλίδα, ωστόσο υπήρχε η καλή διάθεση από την πλευρά της ΚΕΔΗΚΕ και του Σπύρου Πεφάνη, που απόψε στην πλατεία Βαλλιάνου κήρυξε και επίσημα πλέον (μία εβδομάδα καθυστέρηση λόγω καιρού) την έναρξη της εορταστικής περιόδου.
Ο καιρός, παρά την τρομερή υγρασία, δεν είχε καμία σχέση με αυτόν της περασμένης Τετάρτης και έτσι η εκδήλωση με τα σχήματα της ΚΕΔΗΚΕ πραγματοποιήθηκε κανονικά, σε μια βραδιά που θύμισε άλλες εποχές, πιο ρομαντικές. Η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ άνοιξε αυτή την ωραία παράσταση και ακολούθησαν διάφορα παιδικά χορευτικά σχήματα, η ανδρική, παιδική και γυναικεία Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η Αγγλοκεφαλονίτισσα καλλιτέχνης, Ελευθερία Έντουαρτς, που ερμήνευσε τρία τραγούδια κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Σπύρος Πεφάνης, στον σύντομο χαιρετισμό του, στάθηκε στην τοπική μας παράδοση λέγοντας ότι αυτή επιστέφει μετά από χρόνια στην Κεφαλονιά, απολογούμενος συνάμα και σε όλους εκείνους που ήθελαν τον Αντώνη Ρέμο να ανοίγει το πρόγραμμα και τον Βασίλη Τερλέγκα να το κλείνει. Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, που υποσχέθηκε του χρόνου το Αργοστόλι να έχει το ομορφότερο δέντρο της Ελλάδας, αφού η ΚΕΔΗΚΕ θα έχει προϋπολογισμό για να διαθέσει. Ανέφερε επίσης το όνομα του Άγγελου Κωνσταντάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για τα όσα πρόσφερε στην ΚΕΔΗΚΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια και διά μικροφώνου του ζήτησε να σταθεί στο πλάι του Σπύρου Πεφάνη και να βοηθήσει ως μέλος της ΚΕΔΗΚΕ. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Σαμούρης και Κρυσταλλία Μιχαλάτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αλέξανδρος Παντελειός, η πρόεδρος του Γηροκομείου, Άννα Ζαπάντη, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και της ΔΕΥΑΚ, Σταύρος Σπαθής. Παρόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστας Γρηγορόπουλος και ο Πρόξενος της Σερβίας, Βίκτωρας Ρουχωτάς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση (κείμενο, φώτο) χωρίς έγγραφη άδεια

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed