Ο Λουτσέσκου στο Μουντιάλ Συλλόγων, η Λίβερπουλ με τα… αμούστακα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ντόχα ήδη ξεκίνησε, σήμερα διεξάγονται σήμερα δύο ματς. Της καταρινής Αλ Σαντ με την τυνησιακή Εσπεράνς για την 5η θέση και ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στη Φλαμένγκο και την Αλ Χιλάλ ενώ η Λίβερπουλ, στον άλλο ημιτελικό, παίζει με τη μεξικάνικη Μοντερέι αύριο.

Η Φλαμένγκο προ ολίγων ημερών κατέκτησε το Copa Libertadores με ανατροπή στο σκορ, στα τελευταία λεπτά, με τη Ρίβερ Πλέιτ στη Λίμα του Περού ενώ η Αλ Χιλάλ πήρε για τρίτη φορά στην ιστορία της το ασιατικό Champions League στους διπλούς τελικούς με την ιαπωνική Ουράβα, με δύο νίκες. Εργο, βέβαια, Ραζβάν Λουτσέσκου η εν λόγω επιτυχία, με τον άλλοτε προπονητή του ΠΑΟΚ να έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο στη Σαουδική Αραβία. Στον προημιτελικό απέκλεισε με 1-0 την Εσπεράνς με τέρμα του Γκομίς στο 73’ από ασίστ του Καρίγιο, ο Γάλλος σκόρερ είχε μπει μάλιστα ως αλλαγή δέκα λεπτά νωρίτερα ενώ ο Ιταλός σταρ Σεμπάστιαν Τζοβίνκο προφυλάχθηκε, αμφότεροι ξεκινούν βασικοί σήμερα.

Στο… Νησί, επί δικαίω αναρωτιόταν πριν ο Γιούργκεν Κλοπ αν τον… δουλεύουν, αφού ο προημιτελικός του Λιγκ Καπ με αντίπαλο την Αστον Βίλα, στο Μπέρμιγχαμ, ορίστηκε για απόψε και αύριο η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Μουντιάλ Συλλόγων τη Μοντερέι… στην Ντόχα του Κατάρ! Και η πρωταθλήτρια Ευρώπης μπαίνει μπει στη μικρή λίστα ομάδων, μα και παικτών, που έχουν δώσει αγώνες… την ίδια ημέρα ή, ακόμη, και την επόμενη.

Εσχατο παράδειγμα, τον Απρίλιο του ‘19, η Ντεπορτίβο Λάρα που έδωσε δύο ματς μέσα σε… έξι ώρες: με τη Γιανέρος για το πρωτάθλημα, επικρατώντας 4-0, και με τη αργεντίνικη Ουρακάν για το Copa Libertadores, νικώντας 3-2! Το 1997 οι αργεντίνικες Ράσινγκ και Βέλεζ αντιμετώπισαν στο Κίτο τη Νασιονάλ και στο Γουαγιακίλ την Εμελεκ αντίστοιχα. Χιλιόμετρα όμως μακριά από το Εκουαδόρ, στη χώρα τους, έδιναν… αγώνα μεταξύ τους για το πρωτάθλημα, με τις δύο διοργανώτριες να αρνούνται κατηγορηματικά να κάνουν πίσω.

Απόψε λοιπόν η Λίβερπουλ θα αγωνιστεί με την U23 ενάντια στη Βίλα, με τεχνικό τον Νέιλ Κρίτσλι και παίκτες και από μικρότερες ηλικιακές ομάδες για… συμπλήρωμα μιας και ο στόπερ Γουίλιαμς και ο μέσος Τζόουνς, αμφότεροι της U23, ταξίδεψαν επίσης στο Κατάρ.

Foxbet, η αλεπού του στοιχήματος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed