Στις εκλογές και στην Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ στην Λάρισα βρέθηκε το μέλος της ΔΕΥΑΚ, Γιώργος Λασκαράτος

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ελλάδας στη Λάρισα, όπου από την Κεφαλονιά παραβρέθηκε το μέλος της ΔΕΥΑΚ, Γιώργος Λασκαράτος.
Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν και εκλογές για να την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ, με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη να εκλέγεται εκ νέου πρόεδρος με ποσοστό που πλησίασε το 95% των ψήφων. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης. Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης αποτελεί το όργανο της κοινής εκπροσώπησης των ΔΕΥΑ και έχει γενικό σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των ΔΕΥΑ και το συντονισμό των ενεργειών τους, με κύριο στόχο την υποβοήθηση των ΔΕΥΑ σ’ όλες τις φάσεις του έργου τους, για την κατοχύρωση και την αναβάθμιση του ρόλου του ως κοινωνικών φορέων. H ΕΔΕΥΑ ιδρύθηκε το 1989 και λειτουργεί από το 1990. Έχει έδρα της τη Λάρισα και διοικείται από 13 μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται κάθε πέντε χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών της και απαρτίζεται από εκπροσώπους των ΔΕΥΑ, Προέδρους ή μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων.
Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου (Δήμαρχος Τρικάλων). Με αμφότερους είχε ιδιαίτερη συνάντηση ο κ. Λασκαράτος, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν όχι μόνο της ΔΕΥΑ, αλλά και θέματα ενέργειας. Σε δηλώσεις του ο κ. Λασκαράτος μας τόνισε: «Ήταν η πρώτη φορά που λάμβανα μέρος σε μια τέτοια συνέλευση και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή. Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, ωστόσο διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ έχουν και θέληση και εμπειρία να προσφέρουν τα καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος εκλέχθηκε για τέταρτη συνεχόμενη θητεία. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχα πήρα την διαβεβαίωση ότι η ΕΔΕΥΑ θα είναι στο πλευρό της ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς και μάλιστα η διοίκηση θα μεριμνήσει έτσι ώστε η Κεφαλονιά να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οικονομικά οφέλη από το πρόγραμμα Φιλόδημος, που θα δώσει κονδύλια σε όλες τις ΔΕΥΑ της Ελλάδας. Με την επιστροφή μου ενημέρωσα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για όλα όσα ζήτησα και συζήτησα στη Λάρισα».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed