Σταύρος Τραυλός: «Έρχεται 1,6 εκ ευρώ από τον έκπτωτο εργολάβο του Πισαετού, σημαία μας ο οδικός άξονας Αργοστολίου-Πόρου»

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, που είχε τόσο απολογιστικό χαρακτήρα όσο και οραματικό αναφορικά με τα έργα που έρχονται σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.
Ο κ. Τραυλός ξεκίνησε με το ευχάριστο νέο της ημέρας, που δεν ήταν άλλο από το 1,6 εκ. ευρώ που θα περιέλθουν την Π.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, μετά από εννέα χρόνια δικαστικών μαχών με τον έκπτωτο εργολάβο του έργου στον Πισαετό, που για πέντε και πλέον χρόνια το έργο είχε κολλήσει λόγω της συμπεριφοράς του εργολάβου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε εξωδικαστικός συμβιβασμός με τον ενδιαφερόμενο, αλλιώς ακόμη για εννέα χρόνια θα βρισκόταν η υπόθεση στα δικαστήρια. Ο Αντιπεριφερειάρχης παραδέχθηκε ωστόσο, ότι οι διαδικασίες για να έρθουν αυτά τα χρήματα είχαν ξεκινήσει όταν στην καρέκλα που κάθεται τώρα αυτός καθόταν ο Παναγής Δρακουλόγκωνας. Τόνισε δε ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για έργα τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Ιθάκη. Ο κ. Τραυλός στην αρχή της ομιλίας του στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει από την έναρξη της θητείας του και με τους τέσσερις Δημάρχους των νησιών μας, κυρίως στην Πολιτική Προστασία, που τόσο έντονα δοκιμάστηκε μετά τις τελευταίες πλημμύρες και καταστροφές στο Νύφι και την Αγία Ευφημία. Δύο περιοχές, που για μεν το Νύφι χαρακτηρίστηκε κατολισθήσα για δε την Αγία Ευφημία πλημμυροπαθούσα.
Ο Σταύρος Τραυλός χαρακτήρισε σημαία το έργο στον οδικό άξονα Αργοστολίου-Πόρου, που πέρα από τις διαπλατύνσεις σε πολλά σημεία συμπεριλαμβάνει περιφερειακή οδό από το Αδράκι μέχρι σχεδόν τις Πλατείες, αφήνοντας έξω Μουσάτα, Βλαχάτα και Σιμωτάτα. Τόνισε μάλιστα ότι έχουν εγκριθεί ήδη 250.000 για τις προμελέτες των έργων από το ΠΔΕ, με την Π.Ε. να προχωρά σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις όπου αυτές χρειάζονται. «Δεν με νοιάζει ποιος θα εγκαινιάσει το έργο, με νοιάζει να ξεκινήσει και ας μην είμαι εγώ τότε Αντιπεριφερειάρχης», τόνισε ο κ. Τραυλός. Στη συνέχεια έκανε αναφορές σε μικροέργα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να γίνουν μέσα στο 2020, όπως το υδατοδρόμιο του Αργοστολίου, για να αρχίσουν τα δρομολόγια με τα υδροπλάνα. Αναφέρθηκε στα αλιευτικά καταφύγια Ζόλων και Αγίας Πελαγίας, αλλά και στο λιμάνι της Πεσσάδας, ενώ για τη Παλλική ανέφερε ότι η εργολαβία Μαρούλη προχωράει κανονικά, ενώ 2 εκ. ευρώ θα δοθούν για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στο Ληξούρι από τα χρήματα που έχει δώσει η Περιφέρεια Αττικής. Το παραλιακό μέτωπο Σάμης-Καραβόμυλου, η σύνδεση με τον βιολογικό, η επισκευή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και η αποκατάσταση ή συντήριση πλατειών στα χωριά της Παλλικής θα είναι μέσα στις προτεραιότητες του για το 2020. Αναφορικά με τον πολιτισμό-αθλητισμό αναφέρθηκε στο Άλσος Λαυράγκα, στον πεζόδρομο του Κουτάβου, στην Αρχαία Κράνη, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και το Μουσείο και σε διορθώσεις-επισκευές στα κλειστό του Αργοστολίου και στα ανοικτά γήπεδα τένις και μπάσκετ. Το καλύτερο μας το άφησε για το τέλος, αφού ο κ. Τραυλός μας είπε ότι η οικογένεια Σκλάβου είναι έτοιμη να κάνει δωρεά τα γλυπτά του διάσημου συμπατριώτη μας, αρκεί η Περιφέρεια ή ο Δήμος βρουν ένα κατάλληλο και ασφαλές μέρος για την έκθεσή τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed