Απάντηση από τον Δήμο Ληξουρίου για την ΟΧΕ Παλλικής

Σε σχέση με το Δελτίο Τύπου που αφορά στην ΟΧΕ Παλικής και είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα και υπογράφεται από τους Δημοτικούς Συμβούλους των δύο παρατάξεων του κ.Αραβαντινού και του κ.Ρουχωτά έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
1. Ασφαλώς και έχουν λάβει όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εισήγηση για το θέμα αναλυτική και συγκεκριμένη σε σχέση με την πρότασή μας.
2. Δεν υποστηρίξαμε σε καμία περίπτωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου είναι αρμόδιο να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ την τροποποίηση της ΟΧΕ , εκείνο που πιστεύουμε είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου είναι αναγκαίο να εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την τροποποίηση της ΟΧΕ.
3. Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΧΕ και αυτό τον προϋπολογισμό δεν πάμε να τον αναθεωρήσουμε αλλά να τον τροποποιήσουμε ως προς τις στοχευμένες δράσεις που συναποφάσισε η επιτροπή Διαβούλευσης.
4. Το γεγονός ότι στην επιστολή αναφέρουν ότι μετά από επαφή που είχαν με Περιφερειακούς Συμβούλους δεν προκύπτει ανακίνηση του θέματος αναθεώρησης της ΟΧΕ μας επιβεβαιώνει πλήρως αφού εμείς προτείνουμε τροποποίηση της υπάρχουσας χωρίς αναθεώρηση.
5. Την ανάγκη της τροποποίησης επιβεβαιώνει το γεγονός της καθυστέρησης ή της αδράνειας εμπλεκομένων φορέων στην μελέτη και υλοποίηση δράσεων , αφού από όσους φορείς έχουν αναλάβει να υποβάλουν προτάσεις μόνο ο Δήμος έχει ξεκινήσει την ωρίμανση μελετών.
6. Εκτενή αναφορά έγινε και στο τελευταίο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου που συζητήθηκαν θέματα της ΟΧΕ μεταξύ άλλων και ήταν παρόντες τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι κύριοι Αραβαντινός και Ρουχωτάς.
7. Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τους επικεφαλείς των παρατάξεων στο γραφείο του την Πέμπτη 19/12 για ενημέρωση και συζήτηση για την ΟΧΕ και για την κατανομή της έκτακτης επιχορήγησης των 2.000.000 από το πρόγραμμα Φιλόδημος και παραβρέθηκε μόνο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Μαντζουράτος , αυτό από μόνο του εξηγεί και τη στάση των δύο παρατάξεων που συνυπογράφουν το κείμενο.
8. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο από τη μια να υποστηρίζουν ότι η ΟΧΕ αποτελεί σοβαρό χρηματοδοτικό εργαλείο και από την άλλη να μη συμμετέχουν ούτε στην ενημέρωση-συζήτηση όταν τους προσκάλεσε ο Δήμαρχος αλλά ούτε και στο Δημοτικό Συμβούλιο που τους δίνεται η δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
9. Γίνεται πλέον σαφές στον λαό της Παλικής αφενός ότι τα περί συνεργασίας και στήριξης των προτάσεων για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας «προσκρούουν» στην πολιτική εκμετάλλευση και το αντιπολιτευτικό σχεδιασμό τους , αφετέρου υπάρχει πλήρη άγνοια του θέματος της ΟΧΕ αφού δεν έχουν παρακολουθήσει την πορεία και εξέλιξή της σε κανένα επίπεδο μέχρι σήμερα και για το λόγο αυτό δεν έχουν να καταθέσουν προτάσεις αλλά περιορίζονται στο να κριτικάρουν τις δικές μας και να αντιπολιτεύονται τις πρωτοβουλίες που ως υπεύθυνη Διοίκηση κρίνουμε σκόπιμο να πάρουμε προκειμένου να προχωρήσει η ΟΧΕ Παλικής.

Από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Ληξουρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed