Επίσκεψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων στον Σταύρο Σπαθή, νέα αδελφοποίηση-συνεργασία του Επιμελητηρίου μας

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρο Σπαθή, επισκέφτηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ρογκάκης, ο οποίος συνδέεται με το νησί μας, αφού η σύζυγός του είναι από την Κεφαλονιά.
Οι δύο πρόεδροι συνέχισαν δύο βασικές κουβέντες που είχαν αφήσει στη… μέση μετά το πρώτο τους ραντεβού στα Χανιά πριν από έναν περίπου μήνα στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ που είχε πραγματοποιηθεί εκεί. Το πρώτο θέμα έχει να κάνει με την Αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων και τη συνεργασία τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα, με το δικό μας Επιμελητήριο να μπαίνει ως εταίρος σε προγράμματα που ήδη συμμετέχει το Επιμελητήριο Χανίων. Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με την στοχευμένη δράση σε δύο τομείς, τον τουρισμό και την αγροδιατροφή, αφού τα Χανιά και γενικά τα Επιμελητήρια της Κρήτης είναι δύο επίπεδα πάνω από τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας. Ο κ. Ρογκάκης ανέλυσε τις διοικητές δομές του Επιμελητηρίου του και πως αυτό μέσω της Αστικής Εταιρίας που έχει μπορεί να εμπλουτίζει δράσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο κ. Ρογκάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Σπαθή επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Αργοστολίου και επίτιμο πρόεδρο του Επιμελητηρίου μας, Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Βουλευτή του νομού μας, Παναγή Καππάτο, όπου πέρα από τις ευχές αντάλλαξαν κάποιες σκέψεις για περαιτέρω συνεργασία της Κεφαλονιάς με τα Χανιά.
Ο Αντώνης Ρογκάκης έδωσε το παρών και στο πάρτι στο Λιθόστρωτο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μεσημέρι. Μετά το τέλος των συναντήσεων και των επαφών ο κ. Σπαθής μας δήλωσε τα ακόλουθα: «Είναι ευτυχία για το Επιμελητήριο μας και τους επαγγελματίες των νησιών μας να γίνει αδελφοποίηση με το Επιμελητήριο Χανίων. Ο κ. Ρογκάκης είναι ο μισός Κεφαλλονίτης και αυτή η ευκαιρία που μας παρουσιάζεται δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τα Χανιά και η Κρήτη γενικότερα έχουν φύγει μπροστά και αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και εμείς με την καλή έννοια. Μετά την Αθήνα, τα Ιωάννινα και την Αργολίδα, θα προστεθούν και τα Χανιά στην μεγάλη αδελφοποίηση των Επιμελητηρίων και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό. Οι στοχευμένες δράσεις, οι νέες ιδέες και η συμμετοχή σε προγράμματα μπορεί να φέρει το Επιμελητήριό μας ακόμη πιο ψηλά, πάντα προς όφελος των επαγγελματιών μελών μας. Στο τέλος Ιανουαρίου ο κ. Ρογκάκης θα φέρει το θέμα στο δικό του Δ.Σ. και αναμένουμε να ψηφιστεί. Η νέα αυτή αδελφοποίηση θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την καταξίωση του Επιμελητηρίου μας πανελλαδικά». Να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση στο χώρο του Επιμελητηρίου και στην κουβέντα συμμετείχαν ο Γραμματέας, Χρήστος Καμπανός, ο Διευθυντής, Νεκτάριος Βαβάσης και οι υπάλληλοι, Δέσποινα Λάσκαρη, Ελένη Λουκέρη και Αλέξανδρος Ζαχαράτος.

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed