Άκης Τσελέντης: «Περιμένουμε αρκετούς σεισμούς στην περιοχή της Ερύσσου, δεν υπάρχει ανησυχία, αλλά πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας»

Με αφορμή την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Ερύσσου, ο συμπατριώτης μας σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, έγραψε στο facebook: «Επειδή πολλοί συμπατριώτες μου και κοντοχωριανοί μου ανησύχησαν τη νύχτα η κατάσταση έχει ως εξής:
Είναι γεγονός ότι παρατηρούμε μία σεισμικότητας στο κεντρικό Ιόνιο, αλλά κυρίως προς την πλευρά της Ζακύνθου. Στην Κεφαλονιά υπάρχει ένα ρήγμα που ξεκινάει από το Ακρωτήρι Αθέρας περνά δυτικά της Άσσου, περνά Δυτικά της Ξερής Πούντας και φτάνει μέχρι δυτικά της Λευκάδας. Αυτό το ρήγμα δεν με προβληματίζει γιατί σπάει σταδιακά, επομένως δεν μπορεί να δώσει πολύ μεγάλο σεισμό. Τη νύχτα έκανε πολλούς σεισμούς αυτό το ρήγμα και έγιναν πολύ αισθητοί στο Φισκάρδο. Διά ταύτα τις επόμενες μέρες θα νιώσετε κι άλλους σεισμούς από αυτό το ρήγμα. Νομίζω δεν πρέπει να ανησυχείτε. Βέβαια πρέπει να λάβετε τα στοιχειώδη μέτρα, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά, δηλαδή στερέωση βαρειών επίπλων και όχι βαριά αντικείμενα ψηλά, να μην παίζουν κοντά στις πολλές ξερολιθιές που υπάρχουν και τα άλλα γνωστά…».

Άκης Τσελέντης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed