Ο Υπουργός Ναυτιλίας τίμησε τους ήρωες Κελευστές του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, που έσωσαν τη ζωή της Μέμης Γεράκη

Τους δύο Κελευστές που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης και την προπαραμονή των Χριστουγέννων έσωσαν μια γυναίκα επιβάτη πλοίου από βέβαιο θάνατο, τίμησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου.
Οι Κελευστές του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Σκαλτσάς και Παναγιώτης Μουρτζίνης, έλαβαν τιμητική διάκριση παρουσία της γυναίκας που έσωσαν Μέμης Κουμαριώτη – Γεράκη, αλλά και της Λιμενάρχη Κυλλήνης Βασιλικής Ασημακοπούλου, από τον υπουργό κ. Πλακιωτάκη, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επιτρέψτε μου για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσω δημοσίως τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που νύχτα – μέρα, επί 24ωρου βάσεως, σώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι διακινδυνεύουν για να προστατεύσουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας».
Οι δύο Κελευστές ήταν σε υπηρεσία το απόγευμα της 23ης Δεκεμβρίου όταν είχε καταπλεύσει υπό εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες το πλοίο Fior di Levante απο την Κεφαλονιά στην Κυλλήνη. Την ώρα που έβγαινε από το πλοίο η κα Κουμαριώτη – Γεράκη, λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο τραντάχτηκε και ενώ το όχημα της βρισκόταν πάνω στον καταπέλτη, άρχισε να γλιστρά προς τη θάλασσα. Τότε με αυτοθυσία οι δύο Κελευστές άρπαξαν στην κυριολεξία μέσα από το αυτοκίνητο τη γυναίκα πριν το όχημα την παρασύρει στα παγωμένα νερά του λιμανιού και την οδηγήσει στο θάνατο. Η ίδια μια ημέρα μετά σε δηλώσεις της είχε προτείνει στο υπουργείο να τιμηθούν για την ανδραγαθεία τους οι δύο άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την διάσωσή της. Κάτι που δεν παρέβλεψε ο κ. Πλακιωτάκης που είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τους δύο Κελευστές και την πράξη τους αυτή. Το Λιμεναρχείο Κυλλήνης με το λιγοστό προσωπικό του στέκεται όρθιο αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες στο τρίτο λιμάνι της χώρας σε επιβατική κίνηση. Μέσα στο 2019 αναβαθμίστηκε από Λιμενικό Τμήμα σε Λιμεναρχείο, ωστόσο δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσθήκες προσωπικού. Το 2020 όμως φαίνεται πως θα φέρει και προσωπικό για το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed