Ακόμη ένα πολιτικό ξεμπρόστιασμα στο Δ.Σ. για Κουρούκλη-Γρηγορόπουλο, τους φτύνουν και νομίζουν ότι… ψιχαλίζει

Η πολιτική που ακολουθεί η Λαϊκή Συσπείρωση μοιάζει με αυτή του περασμένου αιώνα όταν στο ανατολικό ημισφαίριο κυρίαρχο ρόλο έπαιζαν τα καθεστώτα τύπου Σοβιετικής Ένωσης, Κίνας και Βόρειας Κορέας.
Αυτό μας το θυμίζει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία η δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ και στο Δήμο Αργοστολίου εκπροσωπείται από τους Γιάννη Κουρούκλη και Σταύρο Γρηγορόπουλο. Αμφότεροι δεν χάνουν την ευκαιρία να μας θυμίζουν τα… καλά των ολοκληρωτικών καθεστώτων του περασμένου αιώνα και παράλληλα να «κόπτονται» υπέρ των εργαζομένων, λες και ο Θεός (δεν πιστεύουν ότι υπάρχει) τους έδωσε το προνόμιο να κλαίνε και να λυπούνται για τα σημερινά δεινά των εργαζομένων, όπου αυτά υπάρχουν. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά την συζήτηση για την στελέχωση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, έβαλαν πάλι την ίδια κασέτα να παίξει. «Που είναι οι εργαζόμενοι» και «οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα» και «χωρίς τους εργαζόμενους οι επιχειρηματίες δεν θα υπήρχαν» και τα γνωστά συνθήματα. Ωραία όλα αυτά, αλλά όταν ο Δήμαρχος τους πρόφερε μια θέση στην Τουριστική Επιτροπή, παρά το γεγονός ότι ο νόμος δεν το λέει πουθενά για την τελευταία παράταξη σε ποσοστά στο Δ.Σ., αυτοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. Αρνήθηκαν να έχουν λόγο, αρνήθηκαν να μπουν στην Επιτροπή και να παλέψουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αρνήθηκαν να μπουν στο «κλαμπ» όπως το είπαν. Και όχι μόνο αυτό, στη συνέχεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα είχε αρνηθεί και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς (που ελέγχεται πολιτικά από το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση) να ορίσει εκπρόσωπο στην Τουριστική Επιτροπή. Κάθονται έξω και λαλούν σαν τα… αηδόνια, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά δικαιώματα (που λέει ο λόγος), αλλά πέραν του καταγγελτικού τους λόγου δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε στους εργαζόμενους, αφού και οι ίδιοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Πιάστηκαν για ακόμη μια φορά με την γίδα στην πλάτη, την ώρα που ο κόσμος τους φτύνει πολιτικά και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει.
Σημείωση: Περιμένω με μεγάλη αγωνία τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Εργατικού Κέντρου για να γελάσει μια ακόμη φορά το χειλάκι μας…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed