Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, ένταση, συναίνεση και… φαιδρότητα, με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο, Νίκο Κουρκουμέλη

Πήρε σάρκα και οστά η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, αφού κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταρτίστηκε από 23 μέλη, με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νίκο Κουρκουμέλη.
Ωστόσο, για να φτάσουμε στη σύσταση της επιτροπής περάσαμε από σαράντα κύματα, αφού κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν ήξεραν τι έλεγαν, τι άκουγαν από τους υπόλοιπους και τι ψήφιζαν. Για παράδειγμα ο πολιτικά φαιδρός, Μάκης Φόρτες, ζητούσε να αναβληθεί το θέμα γιατί υποστήριζε ότι ο Δήμαρχος δεν έχε τη συναίνεση όλων των μελών της επιτροπής. Ο Αλέξανδρος Παντελειός και ο συνδυασμός του δεν ψήφισαν ούτε τους εαυτούς τους, ο Νίκος Ανουσάκης «χτυπιόταν» επί ένα τέταρτο για να μπει στην επιτροπή ο πρώην υπεύθυνος τουρισμού του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς, Βαγγέλης Κεκάτος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν το επιθυμεί, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση αρνήθηκε να λάβει μέρος πατώντας το play στην γνωστή κασέτα, που θα αναλύσουμε σε άλλο ρεπορτάζ αργότερα. Ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος αφαίρεσε από την Επιτροπή μέλη της παράταξής του και έδωσε την δυνατότητα σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίσουν μέλη, ενώ έδωσε την ευκαιρία και σε ιδιώτες που ασχολούνται με τον τουρισμό να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα τον Δήμο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ένα διαδημοτικό τουριστικό όργανο, μετά από συνεννόηση που είχε με Κατσιβέλη και Μονιά, έτσι ώστε η Κεφαλονιά να έχει μια δυνατή τουριστική φωνή προς τα έξω. Τα 23 μέλη της Τουριστικής Επιτροπής , καθώς και οι αναπληρωματικοί τους είναι τα εξής:
Νίκος Κουρκουμέλης, πρόεδρος
Διονύσης Μινέτος
Διονύσης Λυκούδης (Νίκος Μενάγιας)
Σπύρος Πεφάνης
Αλέξανδρος Παντελειός (Δημήτρης Κεκκάτος)
Σταύρος Κορκός-Κουρής
Γεράσιμος Τιμοθεάτος (Κωνσταντίνα Χαρίτου)
Γεωργία Παγουλάτου (Αθηνά Μεταξάτου)
Διονύσης Τρωιάνος (Μιχάλης Μοσχονάς)
Ιάκωβος Νιφοράτος (Μιχάλης Παπαδάτος)
Γεράσιμος Σιμωτάς (Γεράσιμος Σπηλιώπουλος)
Σπύρος Κατσούρης (Πλούταρχος Βερούτης)
Ανδρέας Παντελιός (Τερψιχόρη Μαρκάτου)
Λευτέρης Στελλάτος (Μαργαρίτα Βαβάση)
Μαρίνα Βεργωτή
Γιώργος Γεροντάκης
Θανάσης Καραπέτσας (Κρήτη Θωμάτου)
Άγγελος Μπενετάτος
Εριέτα Μεταξά (Παύλος Φωκάς)
Γεράσιμος Μπεριάτος (Γιώργος Ποταμιάνος)
Πολυξένη Ρουμελιώτη (Φραντζέσκα Ζαπάντη)
Γιάννης Κοκκόλης (Θόδωρος Παντούλιας)
Κώστας Γρηγορόπουλος (Εμμανουέλα Σιναγρά)

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed