Σύννεφα συγκρούσεων στον ορίζοντα

Αν τα εκατομμύρια που χάθηκαν από την αδιαφάνεια και το διαχρονικό πλιάτσικο όπως τούτο αναφαίνεται στις διαφορές λίστες των σκανδαλών, κατέληγαν σε εξοπλιστικά προγράμματα και στην, έχουσα απόλυτη προτεραιότητα, άμυνα της χώρας, απέναντι σε μια μελλοντική σύγκρουση με την Τουρκία, της οποίας κάποτε πρέπει να κοπεί ο τσαμπουκάς, θα έπρεπε τώρα να νοιώθαμε τόσο ισχυροί που θα ανταποδίδαμε τα ίσα κάθε φορά που οι θρασείς γείτονες παραβίαζαν τον εναέριο ή θαλάσσιο χώρο μας.
Αν πάλι, με μεγαλύτερη τόλμη, πείθαμε τους συμμάχους και την Ευρωπαϊκή οικογένεια ότι θα φτάσουμε σε πόλεμο με την Τουρκία αν δεν εγκαταλείψει ο στρατός της την Κύπρο. Αν ακόμη δεν είχαμε τόσους ριψάσπιδες πολιτικούς που δήλωναν υποτακτικά ότι «Ανήκουμε εις την δύσιν» αλλά αντίθετα δεν ανήκουμε σε κανέναν πέρα από τον όρο της αμοιβαιότητας και ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, συμμαχώντας ακόμη και με τον διάολο, ίσως μας πρόσεχαν περισσότερο. Η Ελλάδα στις ημέρες της κρίσης, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα Γερμανικό προτεκτοράτο, η δε πολιτική της κας Μέρκελ περισσότερο ομοίαζε με πολιτική υποδούλωσης της χώρας παρά με προσπάθειες διάσωσης της οικονομίας μας. Οι δε Γερμανοί αντί να νοιώθουν ανήσυχοι για το 1 τρις Ευρώ το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων, από τις καταστροφές των Χιτλερικών στον τόπο μας, κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου, δεν χάνουν την ευκαιρία να δείχνουν την διαχρονική συμπάθεια τους με την Τουρκία και την ατέρμονη συνεργασία μαζί τους.
Μα καλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου μας ούτε και την πρόσφατη, του περασμένου αιώνα; Δεν διδάχθησαν; Η υποχωρητικότητα αν όχι δουλικότητα απέναντι σε άλλους λαούς, «χάριν της ειρήνης στην περιοχή» είναι εθνικά ανεξήγητη και απορριπτέα, για ανθρώπους με πατριωτισμό και αξιοπρέπεια. Αλλά βέβαια τι να πει κάνεις όταν δηλώνουμε βλακωδώς, ότι η συμπεριφορά μας είναι «δεδομένη» και «προβλέψιμη! Όχι κύριοι! «Στάχτη να γίνουν όλα και Γαία πυρί μιχθήτω», αν χαθεί η οικογένεια και η πατρίδα των Ελλήνων. Και όσοι κόπτονται για την ειρήνη και τους «πυλώνες σταθερότητας», ας μάθουν οτι δεν «κατεβάζουμε τα παντελόνια» και …να πάνε στα τσακίσματα.! Αν πει κάποιος λέει συνέχεια στην γυναίκα του ότι η αγάπη του είναι προβλέψιμη και δεδομένη,, τότε ψάχνει για φασαρίες. Αντίθετα από την ελληνική ιστορία διδασκόμαστε ότι ο ελληνικός λαός ,όσον αφορά στους αμέτρητους αγώνες που έκανε για την ελευθερία και ακεραιότητα της πατρίδος μας, ούτε προβλέψιμοι είμαστε ούτε δεδομένοι, πέρα από τα όρια της αμοιβαιότητας.
Όταν γίνονταν στην Γερμάνια οι διαβουλεύσεις, για το μέλλον των Βαλκάνιων, η Ελλάδα ήταν απούσα! Μα καλά πως το δεχτήκαμε; Σε ποιο γεωγραφικό χώρο ανήκουμε; Στις ημέρες μας γινόμαστε μάρτυρες για άλλη μια φορά της αξιώτικης συμπεριφορές των συμμάχων οι όποιοι κόπτονται για την ειρήνη στην Λιβύη και το τέλος του εμφυλίου πολέμου μετά την δολοφονία του Καντάφι. Ποιοι έφεραν την αναστάτωση και κατέστρεψαν την χωρά αυτή; Μήπως είναι οι άνθρωποι της ίδιας λογικής που αποσταθεροποίησαν τις χώρες της εγγύς ανατολής, γιατί ατύχησαν να έχουν μεγάλο ορυκτό πλούτο; Είναι η ίδιοι που γνωματεύουν οτ η Ελλάδα πρέπει να κάνει υπομονή στην τουρκική παραβατικότητα αλλά κατά τα αλλά, η Ελλάδα δεν έχει δουλεία, να είναι παρούσα στη διάσκεψη του Βερολίνου! Έτσι μας κατάντησαν! Μια χώρα με γαϊδουρινή υπομονή και ανεκτική στα στραπάτσα και μια Τουρκία νταβατζήδων στην υπηρεσία μεγάλων συμφερόντων στην Λεκάνη της Μεσογείου και όχι μόνο. Η πρόσφατη ιστορία αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά των συμμάχων Αμερικανών δεν είναι αξιόπιστη απλώς εξυπηρετεί Αμερικανικά συμφέροντα.
Η κυπριακή τραγωδία είναι δημιούργημα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως και η άνοδο των χουντικών στην Ελλάδα. Φατηνε… Μακάριε που ήθελες να το παίξεις «αδέσμευτος» άντε τώρα βγάλε τους Τούρκους! Έτσι η ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΗ της ασφάλειας μας στην αμερικανική ομπρέλα που σκεπάζει αμερικανικά συμφέροντα και όχι φίλους λαούς μας έριξε σε μια άνευ προηγούμενου αδράνεια αφού αφελώς πιστέψαμε, ότι η μεγάλη σύμμαχος με 5000000 έλληνες στην κοινωνία της ήταν πιστοποιητικό ασφάλειας ζωής για την πατρίδα μας. Η εξάρτησή μας από την αμερικανική πολιτική μας έφερε αντιμέτωπους με άλλες χώρες οι οποίες έχασαν και το τελευταίο ίχνος εμπιστοσύνης απέναντι μας. Μας έχουν ευνουχίσει κύριοι. Παρακολουθείτε πόσο άνοστα είναι τα προγράμματα των τηλεοράσεων και πόση ώρα καταναλίσκουν σε ..»τηλεφωνήστε τώρα… προγράμματα και από πού μπήκε η σφαίρα και από πού βγήκε; Η και εκείνα τα ωραία «η χρήσης των τσιμεντόλιθων είναι καθ όλα νόμιμη, είτε χρησιμοποιούνται στην οικοδομή είτε σε άλλες κοινωνικές βρομοδουλειές.. και ότι οι μολότοφ σε άλλους δρόμους απαγορεύονται και σε άλλους επιτρέπονται!
Σε ποιους άραγε ζεσταίνονται οι πισινοί στα καθίσματα για να βγάζουν τέτοια μαργαριτάρια; Αλήθεια για την ελληνική αστυνομία, ποιος είπε σε μερικούς, ότι είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τις βρωμιές και την δυσοσμία της παρανομίας; Οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που κινδυνεύουν όλο το 24ωρο για να κοιμόμαστε οι άλλοι ήσυχοι στην ζεστασιά μας κοντά στους δικούς μας! Ας μάθουν, όσοι δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί αυτή η υπηρεσία στις χώρες της ΒΔ Ευρώπης και της Αμερικής! Ποιος είπε ότι, ο λαός μας απαιτεί από την αστυνομία να κάνει συλλήψεις και στην συνέχεια όλα εκείνα τα κατακάθια που προσάγονται, να μένουν ελεύθερα …απλώς.. η δημοτική αρχή την επομένη να καθαρίζει τους δρόμους από τους τσιμεντόλιθους… .Δεν πρέπει να πληρώσουν οι δολιοφθορείς της δημοκρατίας, μέχρι και την τελευταία δεκάρα τις ζημιές που έκαναν; Όταν αρχίσουμε να ντρεπόμαστε για το χάλι μας και αποφασίσουμε να μονιάσουμε, γιατί τα σύννεφα συγκρούσεων με τους νταβατζήδες της Μεσογείου, πυκνώνουν απειλητικά, τότε κάτι καλό για τον τόπο μας θα προκύψει.

Γιάννης Ζερβός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed