Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε απόσταση 600 χλμ από το επίκεντρο. Η περιοχή δίνει συχνά ισχυρούς σεισμούς.
Το επίκεντρο βρίσκεται 26 χλμ από την πόλη Ακ Σεχίρ (λευκό φρούριο) και 225 χλμ. από την πόλη Γκάζιαντεπ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ. Οι πόλεις Μαλάτια και Ελαζίκ έχουν χτυπηθεί περισσότερο από το χτύπημα του εγκέλαδου, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν ζημιές ή θύματα. Εκτιμήσεις λένε ότι θα υπάρξουν ζημιές και πιθανόν θύματα στην επαρχία, αφού οι κατασκευές εκεί δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των μεγάλων πόλεων. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Τουρκία, τον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ. Σύμφωνα με Έλληνες σεισμολόγους δεν υπάρχει κίνδυνος για τον ελλαδικό χώρο.

Update 22:15 Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση και μέχρι τις 22.00 ώρα Ελλάδος έχουν αναφερθεί τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δυο τραυματίες. Όμως, αυτόπτες μάρτυρες καθώς και τοπικοί δημοσιογράφοι ανέφεραν πως οι υλικές ζημιές είναι πολλές και πως πάρα πολλά κτήρια έχουν καταρρεύσει. Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης, εφόσον χρειαστεί.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed