Δεν ξανάγινε τέτοια γιορτή, πάνω από 600 άτομα συγκεντρώθηκαν στην κοπή της πίτας του Δήμου Αργοστολίου, πανευτυχής ο Θεόφιλος Μιχαλάτος

Την μεγαλύτερη συγκέντρωση ατόμων είχαμε σήμερα το βράδυ στον ΜΥΘΟ στα Τραυλιάτα στην κοπή της πίτας του Δήμου Αργοστολίου. Τα άτομα, σύμφωνα με αυτούς που ξέρουν την αίθουσα, ήταν πάνω από 600, με τον Ανδρέα Παντελιό να ψάχνει καρέκλες για να καθίσει ο κόσμος.
Ήταν μια γιορτή που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά του νησιού μας, αφού τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Κεφαλονιάς έκοβε την πίτα του μεταξύ συγγενών, φίλων και αντιδημάρχων στο Αργοστόλι. Φέτος ο Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε να δώσει διαφορετικό τόνο στην κοπή της πίτας του Δήμου Αργοστολίου και τα κατάφερε, όπως έδειξαν τα πράγματα. Πέρα από τους αιρετούς, το παρών έδωσαν όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι, αλλά και απλοί πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τον Δήμο τους. Την πίτα ευλόγησε ο π. Σπυρίδων Πετεινάτος και έκοψε ο κ. Μιχαλάτος. Πέρα από το πολύ καλό φαγητό που περιείχε το μενού, η ορχήστρα του Λαμπρογιάννη Πεφάνη ξεσήκωσε τον κόσμο και το γλέντι κράτησε μέχρι πολύ αργά. Μοιράστηκαν πέντε δώρα με κλήρωση, προσφορά χορηγών προς τον Δήμο, ενώ δωράκια πήραν όλα τα παιδιά των εργαζομένων. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, αλλά όχι ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, αφού λόγω υποχρεώσεων έμεινε στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο. Έστειλε όμως επιστολή με θερμά λόγια που διαβάστηκε από τον Δήμαρχο. Παρόντες ήταν όλοι οι Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ακόμη και οι… αρνητές των πάντων, αυτοί της Λαϊκής Συσπείρωσης, βρέθηκαν κοντά στον Δήμο. Έλειπε όμως ένας και η απουσία του σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ακόμη και από άτομα που τον στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές. Ο Γεράσιμος Φόρτες, ο επί 12 χρόνια Δήμαρχος Αργοστολίου δεν πήγε. Δεν τίμησε τους περισσότερους υπαλλήλους του Δήμου που επί τρεις τετραετίες ήταν ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Δεν ήξερε μάλλον τον δρόμο για τα Τραυλιάτα ή έχει προσβληθεί από γρίπη και είναι κλινήρης. Ακόμη μια φορά φάνηκε η απομόνωσή του από τον κόσμο. Ωστόσο, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Αν έχει αναρρώσει θα ξεσηκώσει πάλι την αίθουσα όπως μόνο αυτός ξέρει… Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ, αφού όλα τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν από χορηγούς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φώτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed