Πλώρη για το Ιόνιο έβαλε το πλοίο «Ιάσων», που έρχεται στην Κεφαλονιά για να αναλάβει δράση… Στα βόρεια ή τα νότια του νησιού μας;

Ένα ακόμη νέο σκάφος έρχεται στα νερά μας για να αναλάβει δράση και να εξυπηρετήσει ντόπιους και τουρίστες. Είναι το πλοίο «Ιάσων», που το φέρνει η εταιρία IONIAN SEA FERRIES και αναμένεται σε δύο περίπου μήνες να μπει σε γραμμή.
Το ερώτημα που προκύπτει αναφορικά με την γραμμή δεν μπορεί να απαντηθεί ακόμη, αφού σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας δύο είναι τα πιθανά σενάρια. Είτε να πάει στην γραμμή Πεσσάδα-Ζάκυνθος είτε στην γραμμή Φισκάρδο-Λευκάδα, ένα σενάριο που φαίνεται να είναι το επικρατέστερο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Το πλοίο έχει αναχωρήσει ήδη από τον Πειραιά με κατεύθυνση το Ληξούρι, όπου αναμένεται να φτάσει αύριο γύρω στις 10:00 το πρωί. Ο «Ιάσων» έχει ναυπηγηθεί το 1988 (32 ετών) και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές γραμμές, κυρίως πορθμεία, του εξωτερικού, πριν έρθει στην Ελλάδα. Είναι ένα Ro-Ro/Passenger Ship, που έχει μήκος 68 μέτρα και πλάτος 23. Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 1743 Gross Tonnage και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 1.9 μέτρα. Η ταχύτητά του πλησιάζει τα 10 μίλια.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed