Στο προσκήνιο οι αρχαιότητες και τα μνημεία της Ιθάκης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιθάκης κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Ιθάκης με την Εφορεία αρχαιοτήτων.
Παρόντες ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Γρηγόρης Γρηγορακάκης, η υποδιευθύντρια της Εφορείας κα Ελένη Παπαφλωράτου, ο αρχιερατικός επίτροπος Χριστόδουλος Τριλίβας, ο έπαρχος Ιθάκης Αθανάσιος Λιβιτσάνης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ραδίτσας και Παναγιώτης Δόριζας, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής ανάδειξης της Ομηρικής Ιθάκης Δημήτρης Παίζης -Δανιάς, Σπύρος Αρσένης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Μέλπω Λεκατσά όπου συζητήθηκαν τα έξης:
1). Η πρόοδος των έργων πολιτισμού που εκτελούνται στο νησί μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 με αυτεπιστασία από την ΕΦΑΚΕΦΙ.
2). Προγραμματισμός των ενεργειών για την απρόσκοπτη υλοποίηση και ολοκλήρωση της προγραμματικής σύμβασης ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της σχολής Ομήρου.
3). Ενημέρωση για την διαδικασία που ακολουθείται για επεμβάσεις σε εκκλησιαστικά μνημεία.
4). Περαιτέρω αναβάθμιση του Αρχαιολογικού μουσείου Ιθάκης και αξιοποίηση της υπάρχουσας μελέτης που είχε εκπονήσει η ΛΕ ΕΚΠΑ.
Διαπιστώθηκε απόλυτη σύμπτωση απόψεων με κοινό στόχο την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Ιθάκης. Ως Δήμαρχος Ιθάκης εκφράζω την ικανοποίηση μου για το αποτέλεσμα της συνάντησης και ευχαριστώ όσους παραβρέθηκαν σε αυτήν.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Διονύσης Γερ. Στανίτσας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed