Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, λόγω των βραβεύσεων, αλλά και απόλυτης χαράς λόγω… εξουσίας, η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης έκοψε την πίτα της

Αν και είχε λιγότερο κόσμο από τις προηγούμενες χρονιές, ήταν μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει τα τελευταία χρόνια στο νησί μας η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, στην καθιερωμένη κοπή της πίτας της.
Το πιο συγκινητικό κομμάτι από όλα ήταν εκείνο των βραβεύσεων, όπου τιμήθηκαν τέσσερις άνθρωποι που έδωσαν ή συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο ευπατρίδης, διατελέσας Βουλευτής και Υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, που δεν είναι πια μαζί μας, ήταν αυτός που τιμήθηκε πρώτος. Την πλακέτα, λόγω απουσίας μέλους της οικογένειάς του παρέλαβε ο νυν Βουλευτής, Παναγής Καππάτος για να την παραδώσει στον γιο του αείμνηστου Πέτρου Αλιβιζάτου. Ένας ακόμη που τίμησε την παράταξη μέχρι που έφυγε πριν από λίγο καιρό από τη ζωή, ο Γεράσιμος Βλαχούλης τιμήθηκε από τη ΝΟΔΕ, που στο πρόσωπό του, όπως είπε η πρόεδρος, Γιάννα Κουλουμπή, τιμώνται όλα τα μέλη-αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας. Την πλακέτα παρέλαβε η ανιψιά του, Δέσποινα Λάσκαρη, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον θείο της που έφυγε νωρίς. Ως γυναίκα για την προσφορά της στο κόμμα όλα αυτά τα χρόνια τιμήθηκε η Αθηνά Αυγουστάτου, που δεν παραβρέθηκε λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής, με την πλακέτα να παραλαμβάνει ο ανιψιός της Διονύσης Καμινάρης. Τελευταίος, αλλά ίσως πρώτος στις καρδιές όλων μας που τιμήθηκε ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ, Δημήτρης Φιοραβάντες, ο οποίος απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα, με την συγκίνηση όλων να είναι διάχυτη παντού και πρώτα στον ίδιο, που δάκρυσε όταν παραλάμβανε την πλακέτα του από τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό.
Η τελετή όμως δεν είχε μόνο το κομμάτι των βραβεύσεων, αλλά ακόμη δύο. Στο πρώτο μέρος μια μικρή τοποθέτηση έκανε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή και στη συνέχεια απεύθηναν χαιρετισμό ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο καλεσμένος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστοτέλης Μπατιστάτος και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Κική Κακουράτου. Την κύρια ομιλία της βραδιάς έκανε ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, που ανέφερε όλα όσα εκείνα κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους πρώτους έξι μήνες που είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την πίτα ευλόγησαν ο π. Σπυρίδων Πετεινάτος και ο π. Παΐσιος Παράσχης. Πέρα όλων αυτών που μίλησαν το παρών έδωσαν οι δύο πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εκλογές, Γιώργος Κοκκόλης και Βικτώρια Αλεξανδράτου, η Σμαράγδα Σαρδελή από την Ιθάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Σάββας Σαββαόγλου, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Φώτης Μεσσάρης, ο Αλέξης Μοσχονάς, ο Σπύρος Ματιάτος, ο Διονύσης Κοκκόσης, ο Παναγής Βανδώρος και αρκετά ακόμη στελέχη και φίλοι της παράταξης. Οι απουσίες ωστόσο ήταν τρανταχτές, αλλά με αυτές θα ασχοληθούμε σε επόμενο ρεπορτάζ. Λίγο πριν από το τέλος της εκδήλωσης το μέλος της ΝΟΔΕ, Ιωάννα Μαρκέτου έδωσε στον Υφυπουργό ένα συμβολικό δώρο, το νόμισμα της αρχαίας Πάλλης, μια και ο κ. Κεφαλογιάννης να επισκεφτεί αύριο το Ληξούρι για να δει από κοντά ένα σωρό προβλήματα που απασχολούν την Παλλική. Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε ένα γούρι για το 2020 βρήκε η κόρη της Σμαράγδας Σαρδελή από την Ιθάκη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φώτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed