Ενημέρωση δράσεων Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Ιθάκης

Έντονη ήταν η δράση της Ένωσης μας κατά τον μήνα Ιανουάριο. Συγκεκριμένα συμμετείχαμε, όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια, με την γερμανόφωνη εκπρόσωπο μας κ. Renate Manolakos στην Διεθνή Έκθεση της Βιέννης Ferien Messe το διάστημα από 16 έως 19 Ιανουαρίου.
Τα μηνύματα από την έκθεση την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 152.000 κόσμου και συμμετείχαν πάνω από 800 εκθέτες, είναι θετικά για τα νησιά μας και η συνολική κίνηση προβλέπεται να αυξηθεί αφού θα υπάρξει διεύρυνση της σεζόν. Στην Βιέννη παρευρέθηκε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος ο οποίος έδωσε συνέχεια σε σημαντικές συνεργασίες των προηγούμενων χρόνων και είχε επαφές με όλους τους Tour Operators που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια μας. Ξεχωρίζουν οι επαφές με με τον κ. Γιάννη Αφουκατούδη του Τ.Ο. Gruber που θα έχει πρόγραμμα στην Κεφαλονιά από το 2021, την κα Elisabeth Kamper διευθυντικό στέλεχος της TUI Αυστρίας, την κα Andrea Springer ιδιοκτήτρια του ομώνυμου πρακτορείου. Παρευρέθηκε δε και σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή του Radio Wien και μίλησε για τα Ιονία Νησιά στον δημοσιογράφο Peter Agathakis.
Αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Τιμοθεάτο Γεράσιμο και το μέλος της κ. Θεοδωρακάτο Αγγελο, έλαβαν μέρος στην Διεθνή Έκθεση Adventur που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας από 24 έως 26 Ιανουαρίου. Συμμετείχαμε με stand, που τα έξοδα καλύφθηκαν από την Ένωση μας, στο περίπτερο του Tour Operator Novatouras και είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε το κοινό της Λιθουανίας για τις ομορφιές των νησιών μας για ένα νέο σε αυτούς προορισμό. Το 2020 ο T.O. Novaturas θα πραγματοποιήσει πτήσεις από το Β;iλνιους και το Ταλίν της Εσθονίας για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την product manager της εταιρείας κ. Vaida Kacuceviciene η οποία μας εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πορεία των κρατήσεων προς την Κεφαλονιά και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και περαιτέρω προβολής μας στις Βαλτικές Χώρες καθώς επίσης την αύξηση της περιόδου των πτήσεων. Εκ μέρους του Αντιδήμαρχου Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου κ. Κουρκουμέλη Νικόλαου, παραδώσαμε αναμνηστικό δώρο με αφορμή την πρώτη χρονιά συνεργασίας με το νησί μας.
Το επόμενο διάστημα η Ένωση μας θα συμμετέχει με εκπροσώπους της στις Διεθνείς Εκθέσεις, BIT Fiera που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο 9 -11 Φεβρουαρίου και F.re.e που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο 19 – 23 Φεβρουαρίου, στις οποίες θα έχει περίπτερο η ΠΕΔ-ΙΝ. Η συνεργασία που έχει τα τελευταία χρόνια η Ένωση μας με το γραφείο του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας, θα φέρει στην Κεφαλονιά τον Jeremy Flint (υποψήφιο για καλύτερο ταξιδιωτικό φωτορεπόρτερ το 2019) που με τη βοήθεια του Γιώργου Ποταμιάνου (Kefalonia Outdoor Activities) θα πραγματοποιήσει για λογαριασμό του περιοδικού National Geographic Traveler 12σέλιδο αφιέρωμα στο τεύχος Απριλίου. Η Ένωση μας θα συνεχίσει την προσπάθεια της για την προβολή των νησιών μας καθώς και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής μας περιόδου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης
Γεράσιμος Τιμοθεάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed