Με… επαναστατικά τραγούδια και με «πάλι με χρόνια με καιρούς…» ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης έκοψε την πίτα του παρουσία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου

Από τις προεκλογικές εκδηλώσεις του 2015 είχαμε να δούμε τόσο κόσμο σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά. Το εστιατόριο “Παλιά Πλάκα” γέμισε ασφυκτικά στην κοπή της πίτας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
Η παρουσία της πρώην Υπουργού και συμπατριώτισσάς μας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ήταν ίσως το… τσίμπημα για πολλούς φίλους του κόμματος να βρεθούν απόψε στην κοπή της πίτας. Μια ακόμη τεχνική λεπτομέρεια ήταν το γεγονός ότι παραβρέθηκε ιερέας για να την ευλογήσει και δεν ήταν άλλος από τον π. Ξενοφώντα Ζαρκάδας που αρνήθηκε ευγενικά να πάρει αυτά που του πρόσφεραν οι διοργανωτές δίνοντάς τα σε έναν συμφοιτητή του στο Τμήμα των Ψηφιακών Μέσων, που τον έχρισε… ψάλτη για μια βραδιά. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι διοργανωτές αρκετά μεγάλο, αφού κάποιοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μια και δεν βρέθηκαν καρέκλες και τραπέζι για να καθίσουν. Μετά την κοπή της βασιλόπιτας τιμήθηκε από την Ν.Ε. η Αναστασία Γερολυμάτου, που στα 81 της χρόνια κάλυψε με ιστιοσανίδα την απόσταση Σκάλα-Κυλλήνη μπαίνοντας στο βιβλίο Γκίνες. Τιμητικό δώρο έλαβε και η κα Ξενογιαννακοπούλου, ένα βιβλίο με την ιστορία του κάθε Κεφαλλονίτη που βρέθηκε στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973. Χαιρετισμό έκαναν η πρώην Βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρώην Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Γραμματέας της Ν.Ε., Σπύρος Παγώνης, ο Γραμματέας της Ο.Μ. Κρανιάς, Γιάννης Βαρούχας, αλλά και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος. Ο Δήμαρχος για ακόμη μια φορά τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται πάνω από κόμματα, ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τον βοήθησαν να εκλεγεί Δήμαρχος και ζήτησε την βοήθεια του κόμματος για να λυθούν προβλήματα του τόπου, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.
Την βασική ομιλία έκανε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ου δήλωσε ενθουσιασμένη από τη μεγάλη συγκέντρωση. Επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό κατηγορώντας τους ότι κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό για να πάρουν την ψήφο του στις 7 Ιουλίου του 2019. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί πολιτική νεοφιλελευθερισμού, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της ακροδεξιάς. Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα στα χρόνια της διακυβέρνησής του και ζήτησε να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία στην Αριστερά να κυβερνήσει, αλλά χωρίς μνημόνια αυτή τη φορά. Φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται και πάλι στην κυβέρνηση. Πέρα όλων των προαναφερομένων, το παρών έδωσαν ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλας Βαλλιανάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ληξουρίου, Διονύσης Αραβαντινός και οι Παναγής Δρακουλόγκωνας, Σπύρος Γαλιατσάτος, Σπύρος Πεφάνης, Σουζάνα Πεφάνη, Αριστοτέλης Μπατιστάτος και πολλοί ακόμη. Αξίζει να τονίσουμε ότι το φαγητό ήταν κάτι παραπάνω από καλό (δεν μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ), ενώ και η ορχήστρα των κανταδόρων έκανε το… χρέος της. Από καντάδες και αριέτες, κάποια στιγμή το γύρισαν στην… επανάσταση θυμίζοντάς μας δεκαετία 1980. Σε γενικές γραμμές ήταν μια ενδιαφέρουσα κοπή πίτας με ειδήσεις και… παραπολιτικά, σε μια εκδήλωση που έφερε την υπογραφή της Μαρίας Αλυσανδράτου σε θέματα οργάνωσης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φώτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed