Ξεσήκωσε αστυνομικούς και κοινό ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, συγκινητικές στιγμές στον ετήσιο χορό της Ένωσης Αστυνομικών Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Κώστας Γρηγορόπουλος, έβαλε ένα στοίχημα πριν από λίγο καιρό, να διοργανώσει τον ετήσιο χορό της Ένωσης και αυτός να μείνει χαραγμένος στην μνήμη όλων όσων παραβρεθούν εκεί.
Ο κ. Γρηγορόπουλος χθες το πέτυχε και όχι μόνο το πέτυχε απλά, αλλά η επιτυχία ξεπέρασε και τις πιο υψηλές προσδοκίες. Δεν ήταν μόνο ο αριθμός των παρεβρισκόμενων, που σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης σε χοροεσπερίδα, δεν ήταν μόνο οι τέσσερις βραβεύσεις που συγκίνησαν, αλλά ήταν και η παρουσία του συμπατριώτη μας καλλιτέχνη, Γεράσιμου Ανδρεάτου, που έδωσε το διαφορετικό στην βραδιά. Το κέφι και ο χορός εκτοξεύθηκαν στα ύψη και όλο αυτό το… πανηγύρι τελείωσε τις… μεγάλες πρωινές ώρες. Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γρηγορόπουλος επισήμανε για ακόμη μια φορά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, αλλά και τα πολλά κενά που υπάρχουν στην υπηρεσία στο νομό μας. Ευχαρίστησε τον Βουλευτή, Παναγή Καππάτο, για την βοήθεια που προσέφερε, αφού χάρη στις δικές του ενέργειες ήρθαν στον νομό μας νέοι αστυνομικοί και δύο καινούργια περιπολικά οχήματα. Στη συνέχεια προχώρησε στις τέσσερις προγραμματισμένες βραβεύσεις. Ο πρώτος που πήρε τιμητική πλακέτα ήταν ο απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιάννης Ντούκας, αφού ήταν αυτός που κάτω από αντίξοες συνθήκες το 1996 δημιούργησε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς-Ιθάκης και ήταν και πρώτος πρόεδρός της.
Τιμήθηκαν ακόμη ο Ηλίας Παντελής και ο Γιάννης Ντικούδης για την δική τους προσφορά στην Ένωση και η Μαρία Γιαννακοπούλου, η μόνη γυναίκα αστυνομικός από την Κεφαλονιά που μετέχει σε πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο της Αστυνομίας. Ο Κώστας Γρηγορόπουλος έκανε ακόμη μια μικρή αναδρομή για την παρουσία του στο νησί μας, που ξεκίνησε ως απλός αστυνομικός το 1998 και την αγάπη του για τον τόπο μας, που του την μετέδωσε η γυναίκα του, Μαρία Σκλαβουνάκη, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος τονίζοντας όλοι τη σημασία της προστασίας των πολιτών, δίνοντας τα εύσημα στον κ. Γρηγορόπουλο για την καθημερινή προσπάθεια που γίνεται. Δεν κατάφεραν να παραβρεθούν λόγω απουσίας τους εκτός νησιού, αλλά έστειλαν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής και ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρας Ρουχωτάς. Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του ΑΧΕΠΑ ΙΚΑΡΟΣ Κοσμάς Πεντάκαλος, που δώρισε την καρφίτσα του σωματείου στον κ. Γρηγορόπουλο. Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, κ.κ. Δημήτριος. Η βραδιά κύλησε με πολύ κέφι σε ένα χορό που σίγουρα θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη όλων όσων βρέθηκαν εκεί χθες το βράδυ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed