Από δύο χωριά… χωριάτες Θεόφιλος Μιχαλάτος και Γιώργος Κατσιβέλης με αφορμή τους απλήρωτους υπαλλήλους της ΚΕΔΗΚΕ

Η μοίρα και η κακιά στιγμή το έφερε έτσι ώστε χθες το βράδυ στο χορό των Αστυνομικών να καθίσουν δίπλα-δίπλα ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης.
Έμειναν κοντά για περίπου μία ώρα πριν αποχωρίσει ο Δήμαρχος Αργοστολίου και είναι ζήτημα αν αντάλλαξαν τέσσερις κουβέντες. Αιτία του κακού, ποιος άλλος από τον Δήμαρχο Ληξουρίου, που έχει κάνει ήδη δύο χουνέρια στον Θεόφιλο Μιχαλάτο από την ώρα που οι Ληξουριώτες τον έστειλαν να αναλάβει τις τύχες της επαρχίας τους. Το πρώτο ήταν η μη πληρωμή στην ώρα τους των καθαριστριών στα σχολεία, αφού ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής έπρεπε να διευθετήσει το θέμα ο ίδιος ο Δήμαρχος Ληξουρίου. Αποτέλεσμα; Οι καθαρίστριες να έρθουν δύο φορές στο Δ.Σ. Αργοστολίου και να απαιτούν από τον κ. Μιχαλάτο να τις πληρώσει, την ώρα που ο ίδιος ήταν αναρμόδιος όπως και ολόκληρο το Δ.Σ. Αργοστολίου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο μέχρι προ μηνών Δήμαρχος Κεφαλονιάς και πολιτικός του προϊστάμενος, Αλέξανδρος Παρίσης να παρακαλάει τον κ. Κατσιβέλη και μάλιστα σε ανοιχτή ακρόαση.
Το δεύτερο χουνέρι, ακόμη σπουδαιότερο ήταν η… διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ από την πρώτη κιόλας συνεδρίασή της με τα νέα της μέλη, με τον κ. Κατσιβέλη, ως αντιπρόεδρό της να δηλώνει ότι το Ληξούρι θα φύγει από την Κοινωφελή Επιχείρηση χωρίς να αναλαμβάνει το μερίδιό του στα χρέη. Οι Ληξουριώτες, με μπροστάρη τον Δήμαρχό τους, εσκεμμένα δεν έρχονταν στα διοικητικά συμβούλια, δεν υπήρχε απαρτία και δεν περνούσε προϋπολογισμός. Αποτέλεσμα; 11 υπάλληλοι της ΚΕΔΗΚΕ να είναι απλήρωτοι και να παρακαλούν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Ούτε και εκεί όμως έκανε πίσω ο κ. Κατσιβέλης, που εξακολουθεί να ζητά διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ, χωρίς να αναλαμβάνει ο Δήμος Ληξουρίου καμία ευθύνη. Αυτό ανάγκασε τον Θεόφιλο Μιχαλάτο να φτάσει μέχρι τον Υπουργό και να ζητάει νομοθετική ρύθμιση για το μέλλον της ΚΕΔΗΚΕ και των εργαζομένων της. Μετά από αυτά πως να ανταλλάξουν κουβέντα οι δύο Δήμαρχοι. Ο κ. Μιχαλάτος δεν άντεξε να κάθεται για πολύ ώρα δίπλα στον «πολλά βαρύ και όχι», Γιώργο Κατσιβέλη και σηκώθηκε και έφυγε…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed