Με το παράσιμο της Σερβικής Σημαίας Τρίτου Βαθμού τιμήθηκε ο Βίκτωρας Ρουχωτάς από τον Σέρβο πρόεδρο, μεγάλη τιμή για τον ίδιο και την Κεφαλονιά

Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν τιμηθεί στο παρελθόν και θα τιμηθούν στο μέλλον για τις υπηρεσίες τους εντός ή εκτός της χώρας. Ωστόσο, η χθεσινή βράβευση του Βίκτωρα Ρουχωτά από τον πρόεδρο της Σερβίας αποτελεί ύψιστη τιμή για τον συμπατριώτη μας.
Ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά βρέθηκε χθες το βράδυ στο προεδρικό Μέγαρο της Σερβίας, όπου έλαβε το παράσημο της σερβικής σημαίας τρίτου βαθμού, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορούν να αποδοθούν σε έναν πολίτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ημέρα της εθνικής επετείου της Σερβίας, αφού η 15η Φερβουαρίου είναι η ημέρα που ξεκίνησε η επανάσταση για ανεξαρτησία των Σέρβων από τους Τούρκους το 1804. Ο Βίκτωρας Ρουχωτάς, εδώ και τριάντα χρόνια έχει καταφέρει να φέρει πολύ κοντά τον λαό της Κεφαλονιάς και αυτόν της Σερβίας και πάνω από όλα να συνδράμει τα μέγιστα σε πολιτικό επίπεδο αναφορικά με τις σχέσεις των δύο κρατών και ιδιαίτερα με τα Επτάνησα. Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βίτσιτς, πέρα από τον Βίκτωρα Ρουχωτά έδωσε το ίδιο παράσημο και στους προξένους της Κύπρου και της Ιαπωνίας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed