Άγριος καυγάς του Νίκου Παπαδάτου με την Λαϊκή Συσπείρωση, νουθεσίες στους «κόκκινους» από τον πρόεδρο, επίθεση από τον Γιάννη Λυκούδη

«Για όλα φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και το Κεφάλαιο, εμείς είμαστε οι μοναδικοί που υποστηρίζουμε το δίκαιο των λαών, όλοι εσείς συγκυβερνάτε εις βάρους των λαϊκών οικογενειών», είναι το γνωστό play από την κασέτα των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ακόμη μια φορά το γνωστό… μότο των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννη Κουρούκλη και Σταύρου Γρηγορόπουλου ακούστηκε, με κάποιες παραλλαγές, στο αποψινό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου. Όλοι ξέρουν για την γνωστή… κασέτα των υποστηριζόμενων από το ΚΚΕ, που ωστόσο απόψε ξεπέρασαν ακόμη και τα δικά τους προηγούμενα στάνταρτς. Η πρώτη φράση που είπαν στον Δήμαρχο, αναφορικά με έναν κωδικό του προϋπολογισμού που αφορούσε 13.500 για το έτος 2020 σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες, οι… υποστηρικτές του λαού έκαναν λόγο για «πληρωμένα παπαγαλάκια δημοσιογράφους» που περνούν τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής. Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δεν αντέδρασε, κάτι που δεν έγινε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Γιάννης Κουρούκλης χαρακτήρισε «παράσιτο» τον Νίκο Παπαδάτο, επειδή ανέφερε τη λέξη ψέματα σε κάποια φράση του επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης. Από εκεί ξεκίνησε ο καυγάς μεταξύ τους, που γρήγορα όμως έσβησε μετά την παρέμβαση του προέδρου, Νικόλα Βαλλιανάτου. Λίγο αργότερα όμως ο κ. Κουρούκλης επανήλθε λέγοντας στην τοποθέτησή του για την συγκυβέρνηση των παρατάξεων Μιχαλάτου, Παρίση και Φόρτε αναφορικά με τις ψηφοφορίες. Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στους Παναγή Βανδώρο και Νίκο Παπαδάτο, ότι αποτελούν την… ουρά του συνδυασμού του Δημάρχου, λόγω της παρουσίας τους στο Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ.
Εκεί, ποιος είδε τον Νίκο Παπαδάτο και δεν τον φοβήθηκε. Σηκώθηκε όρθιος και άρχισε τα «γαλλικά», που κάποια στιγμή έγιναν «ισπανικά» και έκλεισε την ομιλία του στα «ρωσικά». Υπήρξε αντίδραση από τον κ. Κουρούκλη με απρεπείς χαρακτηρισμούς, που ανάγκασε τον πρόεδρο, για πρώτη φορά απευθυνόμενος στον κ. Κουρούκλη να του πει: «Ντρέπομαι για λογαριασμό σου, εσύ ένας σπουδαγμένος άνθρωπος να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο…». Στη συνέχεια και ο Γιάννης Λυκούδης επιτέθηκε στη Λαϊκή Συσπείρωση λέγοντάς τους ότι δεν είναι οι μοναδικοί στην Κεφαλονιά που πασχίζουν για τα προβλήματα του λαού. «Και εμείς είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα και εμάς λαός μας ψήφισε. Σκοπός μας είναι να πάει ο Δήμος μπροστά και όχι να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, χωρίς προτάσεις, παρά μόνο καταγγελίες…», ανέφερε ο Γιάννης Λυκούδης και μπήκαν στη θέση τους οι επαγγελματίες επαναστάτες του γλυκού νερού, όπως τους χαρακτήρισε πρόεδρος Κοινότητας που βρέθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το σημερινό μάλλον έχασαν την όποια εύνοια και συμπάθεια του προέδρου και την επόμενη φορά θα είναι αναγκασμένοι να μιλούν μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που τους δίνει ο κανονισμός.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed