Ο Νίκος Ανουσάκης πέταξε… γιαούρτι στον Νικόλα Βαλλιανάτο στη συζήτηση για την επέκταση για την Μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων

Πέρα από το επεισόδιο μεταξύ του Νίκου Παπαδάτου και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, αν εξαιρέσουμε κάποιες εκλάμψεις του Μάκη Φόρτε, που ήταν όμως υποτονικές.
Όλα αυτά μέχρι που μπήκαν στην αίθουσα ο Νίκος Ανουσάκης και ο Άγγελος Κωνσταντάκης, στη μέση της συζήτησης του τελευταίου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Κεφαλονιάς». Τα πάντα κυλούσαν ήρεμα, μέχρι που πήρε τον λόγο ο Νίκος Ανουσάκης και σε πολύ επιθετικό ύφος αναφέρθηκε στα έργα και ημέρες της Δημοτικής Αρχής Παρίση, όπου μέσα σε όλα τα έργα ήταν και «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Κεφαλονιάς», υποστηρίζοντας ότι αυτοί ξεκίνησαν το έργο και η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου το βρήκε έτοιμο για να το διεκπεραιώσει. Αναφέρθηκε σε πολλά πράγματα, όπως το δίκτυο ύδρευσης της Παλλικής και άλλα έργα. Το ύφος του ήταν πολύ επιθετικό και στο μεγαλύτερο μέρος της η τοποθέτησή του ήταν εκτός θέματος. Αυτό ανάγκασε τον πρόεδρο να τον επαναφέρει στην τάξη και εκεί είχαμε την… έκρηξη από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Ο κ. Ανουσάκης στόλισε τον κ. Βαλλιανάτο με πολλά κοσμητικά επίθετα, ανάμεσα σε όλα και αυτό του «γιαουρτά», με αποτέλεσμα το πράγμα το ξεφύγει για μερικά λεπτά. Η μπάλα πήρε και τον Σαμούρη, αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο και γενικά υπήρχε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση μέσα στην αίθουσα. Τελικά τα πράγματα ηρέμησαν μετά τις παρεμβάσεις του Δημάρχου, του Γιώργου Τσιλιμιδού, αλλά και του Σπύρου Πεφάνη, με τον κ. Ανουσάκη να ζητάει συγνώμη για το «γιαουρτάς» από τον κ. Βαλλιανάτο, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο. «Οι παπάδες συγχωρούν, να πάει σε αυτούς ο κ. Ανουσάκης», ανέφερε ο Νικόλας Βαλλιανάτος. Σε δηλώσεις του αργότερα ο πρόεδρος του Δ.Σ. μας είπε: «Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι Ανουσάκης και Κωνσταντάκης παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να το τορπιλίσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθαν μετά την αναχώρηση από την αίθουσα του επικεφαλή της παράταξής τους, Αλέξανδρου Παρίση. Ο κ. Ανουσάκης δεν σέβεται τίποτε και η πρώτη κίνησή μου αύριο το πρωί θα είναι η επικοινωνία μου με τον κ. Παρίση μήπως καταφέρει αυτός να τον συμμαζέψει».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed