Γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο τένις ετοιμάζονται στα Μεσοβούνια, γήπεδο 5Χ5 θα κατασκευαστεί στα Ζερβάτα μέσα από το «Φιλόδημος 2»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης, με θέμα «Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Σάμης». Την εισήγηση, έκανε ο Δήμαρχος, Μάκης Μονιάς.
Ο Δήμαρχος ανέφερε πως από το πρόγραμμα “Φιλόδημος 2”, θα κατασκευαστούν ένα γήπεδο μπάσκετ και αντισφαίρισης στα Μεσοβούνια, κοντά στο σχολείο και ένα γήπεδο 5Χ 5 στα Ζερβάτα, δίπλα στο λαογραφικό Μουσείο. Οι υπόλοιποι χώροι που διερευνήθηκαν σε Καραβόμυλο, Πουλάτα, για περαιτέρω εγκαταστάσεις, δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις που χρειάζονται. Στον Καραβόμυλο, λόγω αιγιαλίτιδας ζώνης και στα Πουλάτα, λόγω ιδιοκτησίας του οικοπέδου. Τόνισε πως θα γίνουν επισκευές, στα γήπεδα 5Χ5, τένις και μπάσκετ στον Καραβόμυλο. Στις ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους, Νίκο Αθανασάτο ( ΛΑ.ΣΥ. ) και Γιώργο Καβαλλιεράτο “Ανοικτοί Ορίζοντες”, μπήκε το ερώτημα, “γιατί δεν σχεδιάζουμε με μακροχρόνια προοπτική και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και γιατί δεν μπαίνει σε τροχιά αξιοποίησης το οικόπεδο που αγοράστηκε από τον Δήμο Σάμης, επί Δημαρχίας Μανώλη Βαλέτα, για αθλητικές δραστηριότητες. Η απάντηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και από τον Δήμαρχο ήταν πως «οι διαδικασίες θα ήταν χρονοβόρες, χρειάζεται άδεια από δασαρχείο, τοπογραφικό κλπ, η πρόταση στο πρόγραμμα πρέπει να κατατεθεί μέχρι 28/2/2020, δεν προλαβαίναμε τις ημερομηνίες».
Ο Αντιδήμαρχος Σάμης, Νίκος Ρασσιάς, είπε πως «το οικόπεδο το έχει ζητήσει μια οργάνωση ΑΜΕΑ, για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, μοναδικές στην Ελλάδα». Ο Στέλιος Σπαθής, “Ανοικτοί Ορίζοντες.” Ψηφίζουμε τα δυο έργα, αν υπάρχει πρόταση από ΑΜΕΑ για το οικόπεδο, φέρτε τη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να τη δούμε κι εμείς και να τη κουβεντιάσουμε. Χρειάζεται συνολικός σχεδιασμός των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο και όχι αποσπασματικά».
Παναγής Κοκκόλης, “Ανοικτοί Ορίζοντες.”, Χρειάζεται και στην Άσσο ένα γήπεδο αντισφαίρισης”.
Δήμαρχος. “Να το δούμε και να το εντάξουμε στο δικό μας πρόγραμμα”.
Αντώνης Καλλιβωκάς. “Συμφωνώ, πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός στα αθλητικά έργα”.
Η εισήγηση ψηφίστηκε ως εξής: Ομόφωνα για τις εγκαταστάσεις στα Μεσοβούνια, κατά πλειοψηφία στα Ζερβάτα, (παρών, ο Νίκος Αθανασάτος).

Ρεπορτάζ Τάσος Καβαλλιεράτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed