Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας στο 34ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, υπερβάσεις και ατομικά ρεκόρ από τις αθλήτριές μας

Μπορεί η περίοδος του κλειστού στίβου να ολοκληρώθηκε νωρίτερα φέτος, λόγω της ματαίωσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Κίνας, όμως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2020 πραγματοποιήθηκε κανονικά, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου, στο άλμα σε μήκος, που κέρδισε με 8.26μ, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και τη 2η καλύτερη στον κόσμο. Στο πρωτάθλημα συμμετείχε η ομάδα της Γ.Ε Κεφαλληνίας, με 5 αθλήτριες. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε στο άλμα σε ύψος, από τη Μέμη Αλυσανδράτου, που έκανε 2 φορές ατομικό ρεκόρ, περνώντας με την πρώτη το 1.63 και το 1.67 (νέο ρεκόρ Κεφαλονιάς) και κατέκτησε την 7η θέση στο αγώνισμα. Πολύ καλή εμφάνιση είχαμε και από την Άννα Κρούσσου, που πέρασε το 1.63 και έχασε στις λεπτομέρειες το 1.67, μένοντας 11η, στον πρώτο της αγώνα τη φετινή χρονιά. Η τρίτη της ομάδας της ΓΕΚ που συμμετείχε στον τελικό του ύψους, η Νάντια Σταματελάτου, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και δεν πέρασε το αρχικό ύψος, το 1.59. Τον αγώνα κέρδισε η Ιωάννα Ζάκκα του Α.Ο Φιλοθέης με 1.84μ.
Μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 60μ, αλλά η Ιωάννα Σολιδάκη έκανε πολύ δυνατή κούρσα στον προκριματικό και πέτυχε επίδοση 8.11, νέο ρεκόρ Κεφαλονιάς. Όπως και η Νάντια Σταματελάτου, αγωνίζεται στην κατηγορία Κ18 και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα των μεγάλων, ανάμεσα σε κορυφαίες αθλήτριες, αποτελεί από μόνη της επιτυχία. Τέλος, σημαντική επιτυχία είχαμε και από την 14χρονη Αλίκη Σταματελάτου, που κλήθηκε να αγωνιστεί στα 60μ Κ16, αγώνισμα που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Συμμετείχαν 16 κορίτσια με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα και η Αλίκη κατέκτησε την 8η θέση με επίδοση 8.26. Πολλά συγχαρητήρια σε όλες της κοπέλες της ΓΕΚ και καλή συνέχεια στους αγώνες ανοιχτού στίβου που θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα με τα σχολικά και τα διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Νίκος Μεταξάς 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed