Η Ιθάκη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον 2019-nCoV

Σε εγρήγορση για την τήρηση των μέτρων προστασίας από την διασπορά του ιού και ο Δήμος Ιθάκης, όπου μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα. Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της οργανωμένης προσπάθειας, ώστε κατά το δυνατόν να αποτραπεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση του 2019-nCoV στο νησί.
1. Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιθάκης συνεδριάζει κάθε τρεις ημέρες με θέμα τα μέτρα πρόληψης, όπως ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, καθώς και τις λεπτομέρειες της εφαρμογή τους στον Δήμο Ιθάκης.
2. Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Υγείας στην Δυτική Ελλάδα και σε συνεννόηση με την Επιτροπή λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου, ο Δήμαρχος Ιθάκης ματαίωσε τις προγραμματισμένες προβολές του Σ/Κ της 7ης-8ης Μαρτίου, με προοπτική συνέχισης του μέτρου βάσει των επίσημων οδηγιών.
3. Από σήμερα, 9/3/2020, ανεστάλη η λειτουργία των ΚΑΠΗ Ιθάκης για 4 εβδομάδες με επαναξιολόγηση πριν τη λήξη, σύμφωνα με την μέτρα που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας Καθ. Σωτήρης Τσιόρδας. Τα μέτρα επίσης περιλαμβάνουν αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες, αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.και διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.
4. Mε απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννη Τρέλλη ανακοινώθηκε έγκαιρα στους πολίτες ότι όλα τα Σχολεία και ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου Ιθάκης παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα, 9 Μαρτίου και Τρίτη 10 Μαρτίου, στο πλαίσιο της δράσης απολυμάνσεων όλων των δημοτικών χώρων, καθώς επίσης και ο επανεφοδιασμός τους με αντισηπτικά και απολυμαντικά, σε συμμόρφωση με την οδηγία του Υπουργείο Υγείας (ΑΔΑ: ΨΠΗΗ465ΦΥΟ-ΑΒΕ) για την πρόληψη της διασποράς αναπνευστικών ιών. Όσον αφορά στα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, 9 Μαρτίου 2020, για τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, η προληπτική αναστολή λειτουργίας εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
5. Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος Ιθάκης υπέβαλε επιστολή στο Δ.Σ. του Εμπορο-Επαγγελματικού Συλλόγου Ιθάκης προκειμένου αυτό να συμβάλει ενεργά στην πρόληψη και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, συστήνοντας σε ΟΛΑ τα Μέλη του να εφοδιαστούν με υγρά αντισηπτικά (μαντηλάκια ή άλλα) τα οποία θα τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο ώστε να χρησιμοποιούνται από τους πελάτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους και για όλο το διάστημα που η εξάπλωση του κορονοϊού θα είναι ενεργή.
Ο Δήμαρχος Ιθάκης κάνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας σχολαστικά και να αποφεύγουν τα ταξίδια σε περιοχές με επιβεβαιωμένους ασθενείς από τον 2019-nCoV, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα της Δημόσιας Υγείας στο νησί. Τέλος, απευθύνει δημόσια ευχαριστίες στην Διοίκηση και τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ιθάκης για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν εξ αρχής και για την αμέριστη στήριξη και αρωγή που προσφέρουν καθημερινά σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Διονύσης Στανίτσας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed