Περιορισμοί στην πρόσβαση των επισκεπτών σε Νοσοκομείο Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο λόγω κινδύνου λοιμώξεων εκ αιτίας του κορωναϊού

Ανακοινώνεται ότι για λόγους προστασίας των ασθενών, αλλά και των επισκεπτών από τον κίνδυνο μεταδόσεως λοιμώξεων στα νοσοκομεία λαμβάνονται τα παρακάτω μέτρα τόσο στα Εξωτερικά Ιατρεία όσο και στις Κλινικές από αύριο 12 Μαρ.2020:
α. Περιορίζεται η πρόσβαση στις κλινικές ΜΟΝΟΝ σε όσους, βάσει γνωμοδοτήσεως του θεράποντος ιατρού (ένα άτομο) και σχετικής αδείας από το Νοσοκομείο, απαιτείται να συνεπικουρούν τον ασθενή κατά την διάρκεια της νοσηλείας του.
β. Ανακαλείται προσωρινά, η λειτουργία των ωρών επισκεπτηρίου στις κλινικές του Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ.
γ. Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ΒΗΧΑ, ΠΥΡΕΤΟΥ, ΔΥΣΠΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΥ θα απευθύνονται ΜΟΝΟ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
(Τα ίδια μέτρα ισχύουν κατ’ αναλογία και στο Γ.Ν. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ)
ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ
Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΑΙΤΙΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ)
ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ, ΚΑΛΥΨΗ ΜΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ Ή ΤΟ ΦΤΑΡΝΙΣΜΑ ΜΕ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΟ, ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΑΤΙΩΝ-ΜΥΤΗΣ-ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ -ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ)
ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΔΥ) ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 1135 ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/) ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και Γ.Ν.ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ «Μαντζαβινάτειου»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed