Στον Έβρο με το… τέρας τους έφτασαν οι Αυστριακοί

Το είπαν και το έκαναν οι Αυστριακοί, με τον Κουρτζ να τηρεί τον λόγο του. Μαζί με τους Αυστριακούς ήρθε και το όχημα-”τέρας” για την ενίσχυση των μέτρων στα σύνορα.
Πρόκειται για ένα ειδικό όχημα που διαθέτει θερμικές κάμερες και συστήματα εντοπισμού και αναμένεται να βοηθήσει τις προσπάθειες των ελληνικών δυνάμεων στο σφράγισμα των συνόρων. Το ειδικό όχημα έφθασε το πρωί της Τετάρτης στις Καστανιές μαζί με τους Αυστριακούς χειριστές. Όπως δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, στη συνάντηση που είχε την Τρίτη στη Βιέννη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Αυστρία θα στείλει στον Έβρο προσωπικό, drones οπως και το τεθωρακισμένο όχημα το οποίο θα ενταχθεί στις περιπολίες και θα συνδράμει το έργο των αστυνομικών αρχών και των ενόπλων δυνάμεων για την προστασια των συνόρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των Μοιρών που βρίσκονται σε όλο το μήκος των 212 χλμ, τόσο τις πρώτες ημέρες που η πίεση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη στις Καστανιές και λίγο νοτιότερα, όσο και μετά από ένα 11ήμερο που έχει περάσει, εκτός των προσπαθειών αποτροπής, έχουν δώσει πολλά στοιχεία ακόμη και με on line εικόνα για τις ενέργειες διακίνησης που κάνουν οι ένστολοι της Άγκυρας. Οι Τούρκοι αναδιπλώνουν τις zodiac βάρκες μέσα στη νύχτα από ισχυρό καουτσούκ κι όχι τις «φωσφορίζουσες» πορτοκαλί, αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του hellasjournal.com. Άλλοι τις αναπτύσσουν, άλλοι τοποθετούν τα κομμάτια αλουμινίου στο πάτωμα, κι άλλοι Τούρκοι Commando, συναρμολογούν τις μηχανές, ώστε να ετοιμάσουν το «δουλεμπορικό» για δρομολόγια one way προς την Ελληνική πλευρά.
Όμως κι αυτές οι βάρκες είχαν την ίδια ακριβώς τύχη με εκείνη της πρώτης κι’ όλας ημέρα όπου εμφανίστηκαν. Βυθίστηκε και η πρώτη και όλες όσες επιχειρήθηκε σε νότια τμήματα του Έβρου, να παίξουν τον ρόλο της δουλεμπορικής βάρκας. Όλες εγκαταλείφθηκαν και οι γείτονες που δρουν όχι ως ένστολοι αλλά περισσότερο ως παραστρατιωτικοί, έσπευσαν να διαφύγουν μετά τον αιφνιδιασμό της Ελληνικής ενέδρας.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed