Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Σαν τους κλέφτες φόρτωσαν τη ΜΕΘ και έφυγαν, απαράδεκτη πρόκληση Διοικητή, Βουλευτή και Αντιπεριφεριάρχη

Το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. καταγγέλλει την μεθόδευση της Κυβέρνησης και Διοίκησης του Νοσοκομείου, να εκχωρήσει με την διαδικασία της επίταξης και χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ενημέρωση του σωματείου μας , τον εξοπλισμό της ΜΕΘ σε άλλο νοσοκομείο της χώρας.
Στην συνάντηση του σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε χθες 12 Μαρτίου 2020 με δική μας πρωτοβουλία και μετά από πολυήμερη κωλυσιεργία του Διοικητή του Νοσοκομείου, βγήκε η παραπάνω είδηση. Στην προσπάθειά του ο Διοικητής να μας προϊδεάσει για την παραπάνω απόφαση της Κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος «…ακόμη δεν έχει καταλήξει αν θα συμφωνήσει…». Πριν όμως «αλέκτωρ λαλήσει» μέσα σε ελάχιστες ώρες και με διαδικασίες εξπρές σαν τους κλέφτες, προφανώς για να προλάβει τις αντιδράσεις, αμπαλάρισε τον πολύτιμο εξοπλισμό της ΜΕΘ για άλλο νοσοκομείο της χώρας.
Τόσο η μεθόδευση όσο και η ίδια η εκχώρηση του εξοπλισμού της ΜΕΘ, αποτελεί μια απαράδεκτη πρόκληση απέναντι στο σωματείο μας αλλά και σε όλο το λαό της Κεφαλονιάς εκ μέρους της Κυβέρνησης, της Διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και των τοπικών πολιτικών και τοπικών παραγόντων (Βουλευτής – Αντιπεριφερειάρχης), που συμφώνησαν στην παραπάνω απόφαση. Αποτελεί επίσης μια απαράδεκτη απάντηση στην μόλις προχθές (10/3/2020) επιστολή του σωματείου μας στον Υπουργό Υγείας, και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που τους ζητήσαμε μεταξύ άλλων, την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, που υπολείπονται κατά 50%, καθώς και το άνοιγμα της ΜΕΘ και όλων των υπηρεσιών υγείας για την κάλυψη των πάγιων αναγκών και εν’ όψει της δυνάμενης επικινδυνότητας, που προβάλλεται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.
Απέναντι σε όλα αυτά, δηλώνουν ότι ο νομός μας είναι θωρακισμένος και ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να αντιμετωπίσουν τοπικά την παγκόσμια επιδημία, όταν στερούν την δυνατότητα νοσηλείας ασθενών σε μια από τις πιο σύγχρονες ΜΕΘ της χώρας, αυτή του Γ.Ν.Κεφαλονιάς λόγω μη διορισμού του κατάλληλου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ρισκάρουν έτσι τις ζωές συμπολιτών μας, αφού τους αφήνουν ακάλυπτους σε περίπτωση επικίνδυνης επιδείνωσης της υγείας τους και μόνο με την προοπτική της διακομιδής τους σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, αν και εφόσον υπάρχουν το επόμενο διάστημα κρεβάτια. Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογηθεί και είχε αποπειραθεί να το κάνει και τώρα με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2, η σημερινή της Ν.Δ. το αποτελειώνει. Το κόστος της υγείας πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες και όχι οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και οι αυτοαπασχολούμενοι που πληρώνουν πανάκριβα τις αιματηρές περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας, την υποχρηματοδότησή του, την εμπορευματοποίηση, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις.
Καλούμε το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μαζί με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης , να πάρει και όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουμε τώρα να λειτουργήσει η ΜΕΘ άμεσα και με μόνιμη προοπτική καθώς και να καλυφθούν εδώ και τώρα όλα τα κενά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, στο ΕΚΑΒ κ.α. Ως εργαζόμενοι αυτές τις δύσκολες ώρες δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα οπισθοχωρήσουμε από τα δίκαια αιτήματά μας. Το επόμενο διάστημα μαζί με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ενώνουμε τις δυνάμεις μας και θα πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να αποτρέψουμε την οριστική διάλυση της ΜΕΘ και να διεκδικήσουμε όλα τα δίκαια αιτήματά μας που είναι και αιτήματα του συνόλου των εργαζομένων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed