Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να αποκοπεί το νησί μας από την υπόλοιπη Ελλάδα, να μπει σε καραντίνα για όσο καιρό χρειαστεί

Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες για όλους και πολύ περισσότερο για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας ή αυτούς που κουβαλούν κάποιο πρόβλημα υγείας και είναι πιο ευάλωτοι στον κοροναϊό. Το έργο που παίζεται είναι δράμα και όχι κωμωδία, όπως θέλουν να το βλέπουν κάποιοι.
Από το Σάββατο το απόγευμα και μετά έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που ζητούν η Κεφαλονιά να μπει σε καραντίνα, να διακοπεί η επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα μέσω λιμανιών και αεροδρομίων. Το έγραψε καθαρά χθες ο Δήμαρχος Ληξουρίου, Γιώργος Κατσιβέλης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης. Το έγραψαν και άλλοι, λιγότερο ή περισσότερο επώνυμοι. Κλείνοντας τα λιμάνια και το αεροδρόμιο (εξαίρεση μόνο τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα και άνθρωποι που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη) ίσως γλιτώσουμε τα χειρότερα. Οι Κεφαλλονίτες, σε γενικές γραμμές, ανταποκρίθηκαν στο “Μένουμε Σπίτι”, ωστόσο η ανοικτή επικοινωνία με τον έξω κόσμο ίσως στοιχίσει στη συνέχεια. Η Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι ας το σκεφτούν σοβαρά. Δεν θα πεθάνουμε μένοντας δέκα μέρες μακριά από τον… πολιτισμό της υπόλοιπης Ελλάδας. Ας πράξουν οι παραπάνω με γνώμονα το κοινό συμφέρον, η ανθρώπινη ζωή δεν αντικαθίσταται.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed