Λειτουργία οδοντιατρείων-Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας υπενθυμίζει ότι τα οδοντιατρεία της περιοχής μας λειτουργούν, κατά την περίοδο που διανύουμε, μόνο για να εξυπηρετήσουν επείγοντα περιστατικά και αυτά μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους οδοντιάτρους.
Όλες οι προγραμματισμένες επισκέψεις για περιστατικά που βρίσκονται υπό έλεγχο έχουν αναβληθεί στα πλαίσια των αποφάσεων για την πρόληψη της διασποράς του υιού Covid-19 και τον περιορισμό της τρέχουσας πανδημίας. Παρακαλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να μην προσέρχονται στα οδοντιατρεία χωρίς ραντεβού. Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συνιστά σε όλους την πλήρη τήρηση των νόμων και των υποδείξεων των αρμόδιων υγειονομικών αρχών για την πρόληψη της διασποράς του ιού, θεωρώντας ότι η πρόληψη αποτελεί την μοναδική ευκαιρία για την τοπική μας κοινωνία να ξεπεράσει αλώβητη την εξελισσόμενη επικίνδυνη κατάσταση.
Η 20ή Μαρτίου εορτάζεται σε όλον τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, καθώς και οι κατά τόπους Οδοντιατρικοί Σύλλογοι είχαν προγραμματίσει δράσεις, για να προωθήσουν το μήνυμα ότι η στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την γενική υγεία του ανθρώπου και ότι η αποκατάσταση της στοματικής υγείας και η πρόληψη των νόσων του στόματος αποτελούν διεθνώς σπουδαίας αξίας και προτεραιότητας υγειονομικούς στόχους. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις επισκιάσθηκαν από την τρέχουσα πανδημία, το μήνυμα όμως της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας πάντα εμπνέει και -στα πλαίσια της δύσκολης αυτής συγκυρίας- είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρο.
(Στην φωτογραφία φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων με το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020, πρωτοβουλία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας)

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed